Strona 5 z 23 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 222

Wątek: TAMRON - informacja dla posiadaczy

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Nie. Jesli masz gwarancje sklepowa to zalatw to przez sklep. MUsza Ci przyjac i laski nie robia. Prawdopodobnie maja jakas umowe z Foto Technika a jesli sie okaze ze szklo bylo sprowadzone z Niemiec to ten sklep w ktorym go kupiles po prostu zalatwi to przez Niemcy. Bedziesz mial troche czekania ale, szkoda wyrzucac. Zawsze potem mozesz na Alledrogo wystawic i jakis grosz dostaniesz.

PAMIETAJCIE LUDZISKA .. ze jak juz kupujecie Sramtona to pytajcie w sklepie w jaki sposob realizowana jest gwarancja. I zadne smecenie tylko konkretna odpowiedz. Z dosyc pewnego zrodla wiem ze np. gwarancje Foto technika napewno dostaniecie w Krakowie w Fotopanoramie na Slawkowskiej 12 bo wlascicielka Agnieszka innych nie sprzedaje. Warto sie o to dowiedziec zeby nie bylo potem placzu i "bo ja nie wiedzialem". Ruszylem tylek, wyjasnilem duzo spraw i wiele informacji uzyskalem. Wykorzystajcie to jakos!
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

no to JaBlam mnie pocieszyłeś bo swojego tamrona właśnie tam kupowałem (a z racji,ze wszystko leży na Żytniej nie zaglądałem do szafy gdzie gwarancja leży)

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Kubak, tylko ze jak jest serwis ktory realizuje rowniez naprawy po gwarancji to jest ok! Canon np tak robi i Sigma tez (tyle ze po prostu trzeba i wysylac i na wlasny koszt i reperacja) Problem z Tamronami jest ze nawet jak ja CHCE ZAPLACIC zamiast wysylac po swiecie to nikt nie chce naprawiac bo sie nieoplaca podobno. Nie rozumiem takiego podejscia!
    Dlatego mam zamiar kupić Sigmę 18-50 2.8EX. ZERO problemów z serwisem, długa gwarancja. Tamron niby ma przewagę optyczną, ale różnice sa niewielkie w przeciwieństwie do ewentualnych problemów w przyszłości.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Dlatego mam zamiar kupić Sigmę 18-50 2.8EX. ZERO problemów z serwisem, długa gwarancja. Tamron niby ma przewagę optyczną, ale różnice sa niewielkie w przeciwieństwie do ewentualnych problemów w przyszłości.

Pozdrawiam
    to masz zamiar kupic czy kupiłęs??? bo w stopce jest a z tresci wynika iż dopiero masz zamiar kupic chyba ze to do canona to sorrki
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

czy możecie sie podzielić opiniami jak udało sie wam rozwiązać problem serwisu tamrona
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    to masz zamiar kupic czy kupiłęs??? bo w stopce jest a z tresci wynika iż dopiero masz zamiar kupic chyba ze to do canona to sorrki
    Nie widzę w stopce tego obiektywu. Miałem to szkło, gdy byłem posiadaczem Nikona D50, bardzo przyzwoity obiektyw. Nikona D50 sprzedałem i tą Sigmę też musiałem. Teraz mam zamiar kupić identyczną do Canona 400D.

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    czy możecie sie podzielić opiniami jak udało sie wam rozwiązać problem serwisu tamrona
    Nijak. Trzeba zagryzc zeby i robic jak jest i nie przejmowac sie. Na razie nie musialem korzystac z serwisu bo moj 17-50 dziala w miare poprawnie. Jak kupie 17-... Canona to Tamrona odsprzedam i tyle. Napewno to szklo dlugo u mnie nie zagosci
    Jarek
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Coś już napisał

Domyślnie

Mój T17-50 ma bardzo nieprzewidywalny AF dlatego postanowiłem go wymienić na C17-40L. Macałem już jeden egzemplarz, ale przy f4 daje mydełko. Przy okazji podpiąłem C50 f1.8, i znowu mydełko, po przymknięciu dopiero ostro. Podpiąłem drugi egzemplarz C50 - i to samo. zastanawiam się czy to nie wina body. Prawdopodobnie puszka musi wylądować na Żytniej do kalibracji. Doradźcie mi proszę, czy oddać puszkę osobiście, czy można wysłać, jak zorganizować wysyłkę? Czy długo się czeka na skalibrowanie puszki?

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

A z innymi Ci dziala ok czy tylko z tymi 2 canonami..
    Jarek

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    TAK. O rety, pogubiłem się w wątkach.
    Ostatnio edytowane przez remol71 ; 09-03-2007 o 12:58

Strona 5 z 23 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów