Ci twierdzą inaczej:
http://www.tamron.de/Distributors_in...23.0.html?&L=2
do autora watku
dowiedz sie jak to jest w polsce z tokina (mam na mysli perspetkywe 16-50)
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
Może zajrzyj tutaj:
http://www.migomex.com.pl/
Masz tupet![]()
Skoro masz perspektywę, to miej rączki, użyj wyszukiwarki i się dowiedz:
->Tutaj<- są wyniki.
M@riusz
Ostatnio edytowane przez M@riusz ; 16-01-2007 o 19:50
Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300
moze facet nie ma telefonu;-)
ja bym jeszcze odeslal TU![]()
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 16-01-2007 o 19:57
jez... jacy wy wszyscy (prawie) wrazliwi
mi nie chodzi o tel do serwisu
wg mnie koles dzwonil do tamrona, do canona to juz cos wie (przynajmniej o co pytac) i pewnie by goscia nie zbyli za szybko
ja moge zadzwonic ale o co mam pytac itp
skoro ktos juz sie za to wziol to moglby to dalej pociagnac
ale przepraszam co bardziej wrazliwych
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
nie ma za co przepraszac tylko na przyszlosc postaraj sie prosze jakos inaczej formulowac posty :razz:Zamieszczone przez tadek
pozdr.![]()
no wiesz to troche zabrzmialo jak polecenie. Wez i mi sprawdz tokine. Ja nie mam zadnego obiektywu Tokiny wiec nie mialem potrzeby wyszukania. Tamron bardzo mnie meczyl, infomacje tutaj nie byly potwierdzone wiec sam dla zaspokojenia wlasnej ambicji znalazlem i to co znalazlem tym sie dziele. Moze zaloz post dotyczacy serwisu Tokiny i zobaczymy ile bedzie odpowiedzi. Ja zanim ruszylem na moje podboje sprawdzilem fora i w Polsce i zagraniczne.
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Witam
Ja mam podobny problem z tamronkiem 28-75. Szkło jest na gwarancji 2 letniej ale dziwne bo wystawionej przez polskiego sprzedawcy serwisowanej w niemczech. I tu jest problem sklep nie przyjmnie szkła bo usterka (pyłek w środkowej soczewce) nie podlega gwarancji!!!. Wiec mówię Panu że odpłatnie niech mi to wyczyszczą, niestety mogą jedynie wymienić
Generalnie szkło moge wywalić bo się nie opłaca naprawiać, a miało być tak pięknie.
Przeglądałem dziś gwarancje jest polska wystawiona przez sklep ale nie ma wystawionej gwaranji europejskiej ? czy tak powinno być?
Chciałem już na własną ręke oddać do zagranicznego serwisu ale jak nie mam gwarancji to mi nie uznają???
Zadam może jeszcze na koniec, czy gw. wystawiona przez sklep jest ważna nap w fototechnice czy na żytniej? Pewnie nie!!! wiec nie ma się co łudzić.
Nauczke mam i wiem że innego szkła jak canon już nie kupię, szykuje się L-ka a Temarona trzeba zapić i tyle.gul gul gul
Pozdr