ok wszystko i na temat, z docelowych zrodel a nie zaslyszane.
Bylem dzisiaj w Wawie no i oto co znalazlem:
Jest serwis ktory rzekomo zajmuje sie tez i tamronem ale mila pani powiedziala mi ze technik ma duzo pracy wiec nie jest pewna czy w ogole da sie to zrobic. Ale jutro mam zadzwonic i ona sie dowie co i jak i czy sie da, spisala wszystko o jej powiedzialem i jaka wada i co i jak.. Nie jest to autoryzowany serwis no ale podobno naprawiaja. Adres to Nowogrodzka 31 w Warszawie.
Bylem rowniez na Zytniej a to przynajmniej po to aby zobaczyc oslawiona juz Panią z Wąsem. Bylo calkiem przyjemnie do czasu kiedy pani mnie zapytala co dolega mojemu szkielkowi. Powiedzialem co, a ona rozlozyla bezradnie rece i powiedziala ze nie maja aparatury do kalibrowania Tamronow i nic nie poradza.
Wiec ****! Nie mam ochoty slac do Niemiec placic kasy i czekac 2 miesiace i bez gwarancji ze bedzie naprawione. Sprzedaje i adijos!
Acha. Na moje pytanie o gow..niane traktowanie klientow przez Tamrona Wasata Pani odpowiedziala ze im jest taniej wymienic wadliwy egzemplarz na nowy niz zakladac serwis dla obiektywow. Oczywiscie to tylko w Polsce.. To by tlumaczylo dlaczego naprawiaja tylko te na gwarancji i to podbite przez Foto technika bo wiecie, jakbyscie kiedy kupowali Tamrona to TYLKO z gwarancja steplowana przez FOTO TECHNIKA , paragon se moze byc jaki jest. Jesli dadza wam gwarancje sklepowa tood razu wiedzcie ze = wysylka do Niemiec a to znaczy czekanie (zreszta Cichy tez napewno o tym wie wysylajac do Niemcow.) U mnie gwarancja podbita przez Foto-Tip z krakowa. Poniewaz skonczyla sie 4 miesiace temu oni maja gdzies aby pomoc w zrealizowaniu naprawy.
Obiektywy sa super i naprawde wygodne do pracy. Wszystko byloby ok gdyby tylko mialo to normalny serwis i normalne prawa dzialania. Bo tak w razie awarii zostajecie z obiektywem i..... zostajecie.