Pokaż wyniki od 1 do 10 z 222

Wątek: TAMRON - informacja dla posiadaczy

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar rysz
    Miasto
    ~Warszawa

Domyślnie Odp: TAMRON - informacja dla posiadaczy

Odkopię stary wątek, bo mój problem pasuje tu idealnie i nie ma sensu nowego zakładać.

Z mojej winy ucierpiał mój Tamron 70-200/2,8. Potknąłem się o kabel i statyw z aparatem i obiektywem przewrócił się do przodu. Uderzenie osłoną przeciwsłoneczną w dywan.
    Papierów do obiektywu nie posiadam.

Objawy: AF nie działa (silnik nie może poruszyć układem), pierścień ostrości chodzi ciężko, wyraźne pogorszenie obrazu. Ewidentnie problemy z osiowością zarówno optyki, jak i mechaniki. Widocznych z zewnątrz uszkodzeń brak.

Teraz pytanie: do którego serwisu pisać/wysyłać. Gdańsk, czy Niemcy? Poprawiła się jakość polskiego serwisu, czy dalej jest, jak było (było dużo narzekań, ale praktycznie wszystkie stare)? Naprawią mi to w ogóle? Podobno kiedyś nawet odpłatnie nie brali sprzętu po gwarancji.

Jakby ktoś podał mi jeszcze jakich kosztów się spodziewać (oczywiście o ile nic niespodziewanego w środku nie wyskoczy), to już w ogóle super.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez rysz Zobacz posta
    Odkopię stary wątek, bo mój problem pasuje tu idealnie i nie ma sensu nowego zakładać.

Z mojej winy ucierpiał mój Tamron 70-200/2,8. Potknąłem się o kabel i statyw z aparatem i obiektywem przewrócił się do przodu. Uderzenie osłoną przeciwsłoneczną w dywan.
    Papierów do obiektywu nie posiadam.

Objawy: AF nie działa (silnik nie może poruszyć układem), pierścień ostrości chodzi ciężko, wyraźne pogorszenie obrazu. Ewidentnie problemy z osiowością zarówno optyki, jak i mechaniki. Widocznych z zewnątrz uszkodzeń brak.

Teraz pytanie: do którego serwisu pisać/wysyłać. Gdańsk, czy Niemcy? Poprawiła się jakość polskiego serwisu, czy dalej jest, jak było (było dużo narzekań, ale praktycznie wszystkie stare)? Naprawią mi to w ogóle? Podobno kiedyś nawet odpłatnie nie brali sprzętu po gwarancji.

Jakby ktoś podał mi jeszcze jakich kosztów się spodziewać (oczywiście o ile nic niespodziewanego w środku nie wyskoczy), to już w ogóle super.
    Korzystałem kilka razy z serwisu Gdańskiego i nie mogę mieć powodów do narzekań. Obiektywy po serwisie wyglądały jak nowe. Bez wysyłki do serwisu nie poznasz kosztów naprawy ale liczyłbym od 1000zł w górę

Dopiero zaczyna

W zeszłym roku wysyłałem mój 15-30 2.8 do serwisu w Gdańsku - wszystko naprawili - jestem bardzo zadowolony.

Muszę dodać że obiektyw mi upadł i porządnie się potrzaskał (na szczęście nie połamały się żadne szkła - ale plastikowe tuleje obudowy się porozłączały, porozrywały się kabelki w środku, wyleciało sporo śrubek... na początku wyglądało na to że kaplica.
    Co prawda naprawa kosztowała 1800 zł ale warto było - bo po paru dniach odesłali mi sprzęt - działa do tej pory jak nowy - nie widać w ogóle żadnych skutków upadku. Szczerze mówiąc byłem w ciężkim szoku że tak dobrze to naprawili.

Uprawnienia umieszczania postów