Pokaż wyniki od 1 do 10 z 222

Wątek: TAMRON - informacja dla posiadaczy

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Nie. Jesli masz gwarancje sklepowa to zalatw to przez sklep. MUsza Ci przyjac i laski nie robia. Prawdopodobnie maja jakas umowe z Foto Technika a jesli sie okaze ze szklo bylo sprowadzone z Niemiec to ten sklep w ktorym go kupiles po prostu zalatwi to przez Niemcy. Bedziesz mial troche czekania ale, szkoda wyrzucac. Zawsze potem mozesz na Alledrogo wystawic i jakis grosz dostaniesz.

PAMIETAJCIE LUDZISKA .. ze jak juz kupujecie Sramtona to pytajcie w sklepie w jaki sposob realizowana jest gwarancja. I zadne smecenie tylko konkretna odpowiedz. Z dosyc pewnego zrodla wiem ze np. gwarancje Foto technika napewno dostaniecie w Krakowie w Fotopanoramie na Slawkowskiej 12 bo wlascicielka Agnieszka innych nie sprzedaje. Warto sie o to dowiedziec zeby nie bylo potem placzu i "bo ja nie wiedzialem". Ruszylem tylek, wyjasnilem duzo spraw i wiele informacji uzyskalem. Wykorzystajcie to jakos!
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Dopiero zaczyna Awatar Falco
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Niestety ale prawda jest taka, że ile zapłacisz to tyle masz. W życiu Tamrony czy Sigmy nie wytrzymają tyle co eLki Canona. Nie wiem dlaczego niektórzy tak strasznie się podniecają bo jakis tam tamron jest 10% ostrzejszy od Canona. Zapominaja, że ostrość to tylko jedna z wielu ważnych rzeczy.
    Mam znajomego fotografa przyrody z 20 letnim stażem jego kilkuletni canon 500/4 oczywiście jeszcze za młody żeby paść, ale canon 300/4 ma kilkanaście lat i co... chodzi dalej jak marzenie a używany był przez niego prawie codziennie. Jego 2 Sigmy padły w przeciągu 2 lat i więcej ich nie chce, a Tamrony... to się pyta co to za firma.
    Jak ktoś mocno używa sprzętu powinien inwestować tylko w eLki Canona!!! Sigmami i Tamronami powinny interesowac sie tylko osoby fotografujące okazjonalnie.
    Canon EOS

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Falco Zobacz posta
    Jak ktoś mocno używa sprzętu powinien inwestować tylko w eLki Canona!!! Sigmami i Tamronami powinny interesowac sie tylko osoby fotografujące okazjonalnie.
    Masz rację, ale powiedz to mojej kobiecie, jeśli pokażę jej fotkę córy zrobioną 70-200L i zobaczy włosy, rzęsy - powie - SUPER, jest to warte tych 3 tysięcy.
    Przy tak małej różnicy między fotką z ostrego kita a z elki 17-40 - wyśmieje mnie po prostu! :-D
    Są elki oraz są elki które robią elkowe fotki. ;-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie 6 letnia gwarancja w USA

wygląda na to że ze to jedyne miejsce gdzie należy kupować ich szkła...tylko ze względu na gwarancje. (sporym minusem są koszty przesyłki )

bo jakością wykonania 28-75 ma małe szanse nawet u amatora by w ciagu 6 lat nic w nim nie padło... a u zawodowca..

Uprawnienia umieszczania postów