przeczytałam caaaaałe forum i tak sie zastanawiam, czy ktoś tu jeszcze zagląda..
zaryzykuję..
wiec ja tez jestem posiadaczką T 17-50 2.8. kupiłam go jakis czas temu od znajomego(juz dawno po gwarancji).. problem tkwi w tym, ze jak zmieniam długosc ognioskowej, pierścień na zewnątrz się przekręca, a cały środek stoi w miejscu. czasem zaskakuje i da się zmienic dł. ognisk. a czasem nie.
znajomi śmieją sie, ze mam 2w1. obiektyw stało-zmienno ogniskowy :P
ale to nie jest śmieszne :P powiedzcie co to może byc, czy da sie to naprawic, gdzie i ile moze kosztowac? moze ktos miał cos podobnego? tylko proszę po polsku, bo nie rozumiem niektórych Waszych skrótów :P
pozdrawiam![]()
mam podobne doświadczenie z Tamron 17-50 2.8,
wrażenia z obiektywem bardzo dobre do mementu, aż trzeba było go wysłać
do serwisu FOTO-TECHNIKA, obsługa tragiczna, robią łaskę że w ogóle podejmują się naprawy, czas realizacji również pozostawia wiele do życzenia.
Jakość samej naprawy na szczęscie dobra,
ale po kontakcie z takim serwisem na pewno nigdy więcej nie kupię żadnego Tamrona.
Rozważam kalibrację szkła pod puszkę. I myślę sobie - czemu nie spróbować w Dojczlandii?
Jakby na to nie patrzeć, do Berlina mam znacznie bliżej niż do Danzig
Jak coś załatwię, opiszę swoje przejścia![]()
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
A ja byłem już niemal w 100% przekonany do kupna szkła tej marki. Teraz mam ostrą zagwozdkę
I jaki z tego wniosek? Lepiej nie czytać zbyt wiele...
Nie chcę zaśmiecać forum
Mam obiektyw 28-75 kupiony u Cichego. obiektyw służył mi dzielnie przez prawie 4 lata i padł flex czyli taśma łącząca bagnet z elektroniką
Czy ktoś się orientuje czy coś się zmieniło z serwisem tamrona? Czy czeka mnie przeprawa z foto techniką w Gdyni.
Może powstały jakieś inne serwisy które naprawiają takie rzeczy?
Kupiłem nowy obiektyw 17-50 w czerwcu 2010, padł w nim zoom (zaciął się, a pierścień kręcił dookoła bez oporu). Wysłałem obiktyw do serwisu Foto-Technika w Gdańsku 27.12.2010, dzisiaj, tj. 03.01.2011 obiektyw mam już u siebie, w tym 4 dni trwała przesyłka, trzeba wziąć też poprawke na okres świtąteczno-noworoczny. Naprawa dotyczyła: Zoom coupling plate, Fluted Bartel, F/Z Tape. Jestem taką obsługą bardzo mile zaskoczony.
ile kosztowała naprawa? Kiedyś naprawiałem u tego Pana aparat i niestety byłem zawiedziony czasem oczekiwania i zlewaniem mojej osoby...
http://www.retrokamera.com.pl/
500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
Naprawa gwarancyjna, zapłaciłem tylko za koszt wysyłki do serwisu.