Strona 18 z 23 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 222

Wątek: TAMRON - informacja dla posiadaczy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slv Zobacz posta
    http://www.pimago.pl/prev/tamron/kontakt.html
    W tym linku widnieje adres serwisu w Luboniu, wysyłał tam ktoś? Czy to jakaś stara stronka. Uprzedzając złośliwości skonataktuje się z nimi tylko teraz piszę na gorąco
    Właśnie też na to trafiłem, bo planuję zakup 10-24mm, a chciałem się zorientować jak to u nich jest z serwisem. I miło się zdziwiłem, bo jeśli faktycznie serwis jest na miejscu w Luboniu.... to w najbliższym czasie się tam przejdę, bo dla mnie to dwa kroki.

fotoann
    Guest

Domyślnie

przeczytałam caaaaałe forum i tak sie zastanawiam, czy ktoś tu jeszcze zagląda..
    zaryzykuję..

wiec ja tez jestem posiadaczką T 17-50 2.8. kupiłam go jakis czas temu od znajomego(juz dawno po gwarancji).. problem tkwi w tym, ze jak zmieniam długosc ognioskowej, pierścień na zewnątrz się przekręca, a cały środek stoi w miejscu. czasem zaskakuje i da się zmienic dł. ognisk. a czasem nie.

znajomi śmieją sie, ze mam 2w1. obiektyw stało-zmienno ogniskowy :P
    ale to nie jest śmieszne :P powiedzcie co to może byc, czy da sie to naprawic, gdzie i ile moze kosztowac? moze ktos miał cos podobnego? tylko proszę po polsku, bo nie rozumiem niektórych Waszych skrótów :P

pozdrawiam

marekpol
    Guest

Domyślnie

mam podobne doświadczenie z Tamron 17-50 2.8,
    wrażenia z obiektywem bardzo dobre do mementu, aż trzeba było go wysłać
    do serwisu FOTO-TECHNIKA, obsługa tragiczna, robią łaskę że w ogóle podejmują się naprawy, czas realizacji również pozostawia wiele do życzenia.
    Jakość samej naprawy na szczęscie dobra,
    ale po kontakcie z takim serwisem na pewno nigdy więcej nie kupię żadnego Tamrona.

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Rozważam kalibrację szkła pod puszkę. I myślę sobie - czemu nie spróbować w Dojczlandii?
    Jakby na to nie patrzeć, do Berlina mam znacznie bliżej niż do Danzig

Jak coś załatwię, opiszę swoje przejścia
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Coś już napisał

Domyślnie

A ja byłem już niemal w 100% przekonany do kupna szkła tej marki. Teraz mam ostrą zagwozdkę
    I jaki z tego wniosek? Lepiej nie czytać zbyt wiele...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie chcę zaśmiecać forum
    Mam obiektyw 28-75 kupiony u Cichego. obiektyw służył mi dzielnie przez prawie 4 lata i padł flex czyli taśma łącząca bagnet z elektroniką
    Czy ktoś się orientuje czy coś się zmieniło z serwisem tamrona? Czy czeka mnie przeprawa z foto techniką w Gdyni.
    Może powstały jakieś inne serwisy które naprawiają takie rzeczy?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krysek Zobacz posta
    Nie chcę zaśmiecać forum
    Mam obiektyw 28-75 kupiony u Cichego. obiektyw służył mi dzielnie przez prawie 4 lata i padł flex czyli taśma łącząca bagnet z elektroniką
    Czy ktoś się orientuje czy coś się zmieniło z serwisem tamrona? Czy czeka mnie przeprawa z foto techniką w Gdyni.
    Może powstały jakieś inne serwisy które naprawiają takie rzeczy?
    Zmieniło się, obiektywu nie są już naprawiane w Gdyni, tylko w wewnętrznym autoryzowanym serwisie Foto_Techniki w Gdańsku.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Domyślnie

Kupiłem nowy obiektyw 17-50 w czerwcu 2010, padł w nim zoom (zaciął się, a pierścień kręcił dookoła bez oporu). Wysłałem obiktyw do serwisu Foto-Technika w Gdańsku 27.12.2010, dzisiaj, tj. 03.01.2011 obiektyw mam już u siebie, w tym 4 dni trwała przesyłka, trzeba wziąć też poprawke na okres świtąteczno-noworoczny. Naprawa dotyczyła: Zoom coupling plate, Fluted Bartel, F/Z Tape. Jestem taką obsługą bardzo mile zaskoczony.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

ile kosztowała naprawa? Kiedyś naprawiałem u tego Pana aparat i niestety byłem zawiedziony czasem oczekiwania i zlewaniem mojej osoby...
    http://www.retrokamera.com.pl/
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Początki nałogu

Domyślnie

Naprawa gwarancyjna, zapłaciłem tylko za koszt wysyłki do serwisu.

Strona 18 z 23 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów