Witam,

Miałem ten korpus dwa razy. Najpierw w wersji amerykańskiej (s), potem zbłądziłem i wymieniłem go na EOSa 33, a potem znowu kupiłem 10, tym razem w wersji europejskiej, tak ten model polubiłem. Żeby była jasność, znam długą listę wad tego modelu, ale jak się kocha to wady nie mają znaczenia

Skoro go masz, proponuję zainteresować się starszymi sigmami, które nie działają z nowszymi korpusami. W ten sposób można za małe pieniądze kupić świetne optycznie szkła, że wymienię choćby 24/2,8, 90/2,8, 400/5,6 APO, a także jasne zoomy 28-70/2,8 oraz 70-210/2,8 (oba pre-EX). I mówię to nie dlatego, że właśnie wyprzedaję taką kolekcję, po prostu tak uważam i dlatego wybrałem taką taktykę.

W kwestii gripa gr-60 to szkoda, że nie ma opcji battery - packa i pionowego uchwytu, ale moim zdaniem poprawia uchwyt bardzo dobrze (zresztą zgodzę się z przedpiszcami, że i bez niego jest całkiem dobrze). Widziałem kiedyś w necie domowej roboty BP ze starej baterii, z kabelkiem do zasobnika z bateriał w kieszeni... Jakoś mnie nie przekonał.

Pozdrawiam,
Poohutch