Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Eos 10

harry porter
    Guest

Domyślnie Eos 10

Witam.
    Kupiłem okazyjnie body EOS 10 i właściwie od niego zaczęła się moja przygoda z fotografią. Czy możecie się jakoś wypowiedzieć na temat tego aparatu? Szukałem na forum jakichś opisów i nie mogłem znaleźć. Mam do niego Sigmę 28-80, ale noszę się z zamiarem kupna czegoś dłuższego, oczywiście za rozsądne pieniądze. Czy moglibyście coś doradzić?
    Pozdrawiam.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A co tu napisać, fajna puszka Choć opinie o niej krążą różne to nie należy się nimi przejmować, tylko focić ;-) Opisy masz tutaj i tutaj
    Co się zaś tyczy obiektywów to pomyśl jakie ogniskowe są Ci potrzebne i przeszukaj dokładnie forum - na temat niedrogich teleobiektywów napisano tu dość sporo.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harry porter Zobacz posta
    Witam.
    Kupiłem okazyjnie body EOS 10 i właściwie od niego zaczęła się moja przygoda z fotografią. Czy możecie się jakoś wypowiedzieć na temat tego aparatu? Szukałem na forum jakichś opisów i nie mogłem znaleźć.
    Skoro już kupiłeś, to po co Ci opinie?

Poniżej jeszcze jeden obszerny opis:
    http://www.mir.com.my/rb/photography...10QD/index.htm

Mam do niego Sigmę 28-80, ale noszę się z zamiarem kupna czegoś dłuższego, oczywiście za rozsądne pieniądze. Czy moglibyście coś doradzić?
    Pozdrawiam.
    Co to są "rozsądne" pieniądze? Bo to dla każdego co innego znaczy...
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 15-01-2007 o 11:24
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

harry porter
    Guest

Domyślnie

Wielkie dzięki.
    Potrzebne mi opinie, bo widzę, że nikt już chyba nie używa tego body. Ciekaw jestem, czy jest jakaś konkretna tego przyczyna.
    Rozsądne pieniądze tj. mniej więcej do 800pln. Czy warto np. kupić Canona 70-210/3.5-4.5 USM?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wielkie dzięki.
    Potrzebne mi opinie, bo widzę, że nikt już chyba nie używa tego body. Ciekaw jestem, czy jest jakaś konkretna tego przyczyna.
    Rozsądne pieniądze tj. mniej więcej do 800pln. Czy warto np. kupić Canona 70-210/3.5-4.5 USM?
    Jeżeli odpowiada Ci ogniskowa (210 mm na pełnej klatce to jednak trochę krótko) to na pewno. 70-210/3.5-4.5 USM to bardzo cenione szkiełko. Uprzedzam tylko że szukałbym tego w miejscach, gdzie można obiektyw obejrzeć, z racji na wiek, wiele "używek" jest już w nienajlepszym stanie (no chyba że sprzedawca jest w 100% godzien zaufania, bo handlarze z allegro często koloryzują opisy).
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 15-01-2007 o 12:27
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Witam.
    Kupiłem okazyjnie body EOS 10 i właściwie od niego zaczęła się moja przygoda z fotografią. Czy możecie się jakoś wypowiedzieć na temat tego aparatu? Szukałem na forum jakichś opisów i nie mogłem znaleźć. Mam do niego Sigmę 28-80, ale noszę się z zamiarem kupna czegoś dłuższego, oczywiście za rozsądne pieniądze. Czy moglibyście coś doradzić?
    Pozdrawiam.
    Miałem 2 EOS-y 10 i wg mnie to naprawdę porządna puszka. Świetnie leży w ręce. Szkoda, że grip jest beznadziejny. Pomysł z wprowadzeniem czytnika kodów też moim zdaniem bezsensowny, no ale po prostu można go nie używać (choć szczerze mówiąc nie wiem czy ktokolwiek go używał). Szkoda też, że nie można podpiąć wężyka spustowego (tylko pilot). Poza tymi kilkoma minusikami uważam EOS-a 10 za bardzo udane body.
    Co do obiektywu, to Canona 70-210 mogę śmiało polecić.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Świetnie leży w ręce. Szkoda, że grip jest beznadziejny.
    Czy tylko ja widze tu sprzeczność?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Czy tylko ja widze tu sprzeczność?
    Może rzeczywiście nie najlepiej się wyraziłem, ale sens był taki, że aparat świetnie leży w ręce bez gripa, a sam grip rzeczywiście beznadziejny. Nie wiem czy widziałeś ten grip, ale ja nie przypominam sobie, żebym widział kiedykolwiek gorsze rozwiązanie. Natomiast samo body EOS-a 10 jest pod względem wygody trzymania jednym z najlepszych EOS-ów.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Może rzeczywiście nie najlepiej się wyraziłem,
    Po prostu słowo "grip" używane jest też dla określenia wyprofilowanej częsci samego aparatu. Myślę, że to wyjaśni nieporozumienie :-)
    Załącznik 2352
    http://www.mir.com.my/rb/photography.../mapEOS10s.htm

sam grip rzeczywiście beznadziejny.
    Ano jest, ale tu w sensie dodatkowego akcesorium:
    Załącznik 2353
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 16-01-2007 o 09:06
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Po prostu słowo "grip" używane jest też dla określenia wyprofilowanej częsci samego aparatu. Myślę, że to wyjaśni nieporozumienie :-)
    Jak to mówił taksówkarz grany przez Gołasa w "Hydrozagadce" -
    "I o to chodzi, i o to chodzi".

Pisząc "grip" miałem na myśli oczywiście grip jako dodatkowe akcesorium.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów