ampli z "tanich" yamaha, + odtwarzacz imho jakikolwiek firmowy yamaha także może być i ..... głośniki to największy problem ja mam paradigmy monitory 2 ale komplet dzisiaj to 6000-8000 (swoją drogą to jedyna rzecz w sensie elektroniki jakie mam którj wartość nie dość że nie spada to rośnie !!! ewenement)

moim zdaniem Głośniki to absolutnie priorytet a reszta tak naprawdę mało ważna ... jeśli interesują cię w 90% filmy to wsjorawno ... kupuj komplet w MM z kolumnami tgz "drewnianymi" oczywiście z nazwy.... (w kolumnach dobrej klasy do 10000 stosuje się zazwyczaj MDF, prawdziwe drewno to już kosmiczne kwoty, marketowe zestawy to wióra i okleina !)

BTW w rozmowie padł temat jakiśtam "kabli" moim zdaniem kable są BARDZO ważne kiepskie potrafią zniweczyć wysiłek i koszty na sprzęt naprawdę kable "słychać" (na kiepskich kablach ze słabej utleniającej się miedzi występują znaczne utraty prądu) radzę sobie to wziąć do serca i przynajmiej do kolumn kupić kable za ok 10-15 pln za metr i wymienić ytakie od zestawu za 3000 naprawdę warto !

życze udanych decyzji