Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Kino domowe

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    Witam wszystkich speców o d kin domowych DVD HI-FI i pokrewnych. Mam pytanie. W niedługim czasie mam zamiar nabyć sobie taki zwykły zestawik amplituner +dvd+ zestaw głośników Cena ok. 3000. Ponieważ nie znam się na tym prawie wogóle to pytanie jaki sprzęt nabyć. Znajomy poleca Denona bądź Onkyo i wokół tych firm kręci się moja uwaga. A może coś innego. Pozdrawiam i proszę o poradę.
    Zgadzam się w 100% z twoim znajomym, Denon to prawdziwa ekstraklasa w sprzęcie HI-FI, też mam Denona i z czystym sumieniem mogę go polecić.

Zwróć uwagę także na produkty Harman-Kardon.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Reno , no masz produkuje jakies pstryki od czasu do czasu A, że sie przeprowadzam za nie dlugo to pomyslalem, że musze cos fajnego do nowego lokum nabyć no i pomyslalem o kinie właśnie.
    Wracając do meritum rozumiem, ze to własciwie bez znaczenia czy Denon czy Onkyo czy inna Yamaha. Onkyo ma taki plus że podobno obsługuje polskie czcionki przy Divx'ach, rozumiem, że Denon nie.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ampli z "tanich" yamaha, + odtwarzacz imho jakikolwiek firmowy yamaha także może być i ..... głośniki to największy problem ja mam paradigmy monitory 2 ale komplet dzisiaj to 6000-8000 (swoją drogą to jedyna rzecz w sensie elektroniki jakie mam którj wartość nie dość że nie spada to rośnie !!! ewenement)

moim zdaniem Głośniki to absolutnie priorytet a reszta tak naprawdę mało ważna ... jeśli interesują cię w 90% filmy to wsjorawno ... kupuj komplet w MM z kolumnami tgz "drewnianymi" oczywiście z nazwy.... (w kolumnach dobrej klasy do 10000 stosuje się zazwyczaj MDF, prawdziwe drewno to już kosmiczne kwoty, marketowe zestawy to wióra i okleina !)

BTW w rozmowie padł temat jakiśtam "kabli" moim zdaniem kable są BARDZO ważne kiepskie potrafią zniweczyć wysiłek i koszty na sprzęt naprawdę kable "słychać" (na kiepskich kablach ze słabej utleniającej się miedzi występują znaczne utraty prądu) radzę sobie to wziąć do serca i przynajmiej do kolumn kupić kable za ok 10-15 pln za metr i wymienić ytakie od zestawu za 3000 naprawdę warto !

życze udanych decyzji

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Nie no aż tak to nie (Już mi jedno drogie hobby wystarczy ) Taki własnie marketowy zestaw za more less 3000 mnie interesuje i nic wiecej nic mniej. Teraz pytanie z którego wyjdzie moje totalne dyletanctwo. Część zestawów jest 5 kanałowych a część 7 kanałowych. rozumiem ,że w 5 kanałowym trzy głosniki ustawia się z przodu a 2 z tyłu , no a w siedmio ?
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

5.1 (i taki spokojnie wystarczy , lepiej wydać na lepszy 5,1 niz na gorszy 7,1 dwa dodatkowe głośniki także kosztują) to 3 z przodu, 2 z tyłu lub lekko z boku jeśli dipole , i subwoofer na podłodze)

7,1 są dodatkowe 2 głośniki zależnie od rozumowania z tyłu lub boku ...

z tym hobby to przesada ... to takie hobby które umiera wraz z zakupem bo potem zamienia się w słuchanie muzy i oglądanie filmów

BTW może masz dostępnoś magazynow typu HI-Fi czy podobnych można ytam także znaleźć testy tańszych marketowych zestawów, może to ocalić przed całkowicie złym wyborem ....

pomysł z jakimś forum hi fi to niejest głupi pomysł .... jeśli nie dasz się zwodzić na jakieś super sprzęty to napewno wśród tłum ktoś ci fachowo pomoże )
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 15-01-2007 o 10:01

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Link do odpowiedniego forum podany. Ten temat zamykamy i prosze kontynuowac tam.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów