Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Tamron 28-75 z paprochem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arnold Zobacz posta
    Może ktoś miał podobny przypadek z czyszczeniem tamrona ? Zastanawiam si ę gdzie jest serwis Tamrona bo tylko tam można oddać szkło jak jest na gw.
    do niedawna (jakies tydzien temu) na polskiej stronie byl taki adres:

Foto Technika
    ul. Ks.Robaka 63c
    80-119 Gdańsk

tel./fax: (+48 58 ) 320 - 11 - 72

e-mail: info@tamron.pl

teraz strona juz sie nie otwiera i jest przekierowanie do tamron europe

ale mozesz zadzwonic i popytac - moze serwis ciagle dziala

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

A czy jest moze jakis inny zaklad ktory podciagnie mi Tamrona jak juz nie jest na gwarancji? mozna na przyklad liczyc ze zrobia mi to za oplata na Zytniej w Warszawie? Na poczatku myslalem ze to moje body ale dzisiaj wlasnie skonsultowalem z Lambi i przy ich body dziala dokladnie tak samo. te same roznice w ostrzeniu.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Arnold
    Guest

Domyślnie

Ludziska nie mogę uwierzyć że tylko ja mam problem z paprochami przy f14, skoro mam szkło 3 miesiące to jak soczewki będą wyglądać po 2 latach ? Jak macie czas to zerknijcie na swoje foty przy małej przesłonie ? może więcej osób ma ten sam problem !!!!

Arnold
    Guest

Domyślnie

Znalazłem serwis niby autoryzowany
    http://firmy.pf.pl/centrum_serwisowo...1504_1485.html ale jakoś źle mi się kojarz ta Żytnia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arnold
    mam szkło 3 miesiące to jak soczewki będą wyglądać po 2 latach ? Jak macie czas to zerknijcie na swoje foty przy małej przesłonie ? może więcej osób ma ten sam problem !!!!
    rok uzywania wlasnie stuknal a szklo idealnie czyste.. bylo na plazy, "kosztowalo" pylu na szlakach w Beskidach i Tatrach, teraz pozyczone zarabia na siebie.. moze po prostu miales pecha

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arnold Zobacz posta
    Ludziska nie mogę uwierzyć że tylko ja mam problem z paprochami przy f14
    Używam Tamrona 28-75 już jakiś czas w różnych warunkach - trawa, piasek, słońce, wiatr - i nie mam problemu. Tamrona 17-35 mam relatywnie krótko, ale również żadnych kłopotów.
    Ani z czystością, ani z ostrzeniem, ani z niczym innym.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

miałem podobny problem, po wyjęciu nowiutkiego 28-75 zauważyłem w wizjerze już (!) paproch między soczewkami. Szybki kontakt ze sprzedawcą i natychmiast odesłałem go dostając wyczyszczony po paru dniach.

YessPhoto
    Guest

Domyślnie

no to moze warto poszukac jakiegos magika, w bydgoszczy jest facet ktory sie bawi w naprawe sprzetu, mnie np. robil pekniete lustro, w sensie zabek pekniety... moze obiektywy tez czysci. w miare tani jest a naprawde ma fach w rekach.

filip1977
    Guest

Domyślnie

Wtam może nie na temat trochę ale chcę kupić takiego Tamrona.Jak on się sprawuje?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów