Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: 400 5,6L + TC x1,4 vs 300 2,8L IS +TC x2

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wielkie sorki!
    Powinno być oczywiście TCx1.4 . Razy dwa by chyba nie poszło . Ciemność egipska.
    ...coś tam + ATS 80 HD

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W tym obiektywie na pewno będzie działać AF po podpięciu TCx2
    http://www.allegro.pl/item157036668_...498_54_20.html

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    oglądałem wczoraj testy na photozone i tam " testowo " 300 2,8L IS + tc x2wypada gorzej od gołej 400 ale rożnica nie jest kosmiczna. Z tego też względu podejrzewam że gdy 400 dostanie dodatkowo jeszce 1,4 tc to jednak wypadnie słabiej ( dodając do tego lepsze światło i IS wydaje się ze zestaw z 300 bedzie dużo bardziej atrakcyjny pomijając oczywiście kwestie ceny ) Niestety testów 400 5,6L + 1,4 poza własnymi gniotami nie znalazłem nigdzie i ostatecznego porównania nie mam. Testy to jednak nie wszystko i z chęcią zobaczyłbym jakieś zdjęcia z 300 2,8L IS + tc x2 ale tez jakoś nic w sieci wyszperać nie moge
    tu szukaj takich zdjec: http://www.mateuszkowalski.art.pl/
    czes robił na 300 2,8L IS + tc x2

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Powiem tak: już kilka razy się już przymierzałem do takiego zakupu (TC x2 ) ale jakoś nie mam odwagi wydawać 1200 zł na coś z czego ( jak przewiduje ) i tak nie bede zadowolony no chyba że masz doświadczenia w podpinaniu x2 do 400 to chętnie posłucham.
    Obawiam się jednak że użyteczność takiego zestawu bedzie mała bo po pierwsze dostajemy szkło f:11 czyli tak ciemne że nawet oszukany AF nie zadziała. Po drugie wypadało by je przymknąć o 1 działke, zeby cokolwiek było ostre a to juz oznacza f:16 przy której, chyba tylko ślimaka udało by się nam nierozmazanego pstryknąć
    Wiesz na tak postawione pytanie jak w temacie dosyć trudno odpowiedzieć. Natomiast gdy zagłębić się w szczegóły to ja (zaznaczam ja) bym się pięciu minut nie zastanawiał tylko 300/2.8. Mam jedno z najlepszych tele na świecie (od pełnej dziury bardzo dobry) mam IS, z TC 1.4 jest 420/4, a z 2x 600/5.6 - czyli AF działa bez problemu przy czym wg. opnii z netu i różnych osób z którymi rozmawiałem w tej pierwszej opcji (1.4) jest super.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz na tak postawione pytanie jak w temacie dosyć trudno odpowiedzieć. Natomiast gdy zagłębić się w szczegóły to ja (zaznaczam ja) bym się pięciu minut nie zastanawiał tylko 300/2.8. Mam jedno z najlepszych tele na świecie (od pełnej dziury bardzo dobry) mam IS, z TC 1.4 jest 420/4, a z 2x 600/5.6 - czyli AF działa bez problemu przy czym wg. opnii z netu i różnych osób z którymi rozmawiałem w tej pierwszej opcji (1.4) jest super.
    W tej pierwszej opcji przebija ponoć wszystkie gołe 400 (Łacznie z nową 4,0 DO ) z wyjątkiem 400 2,8L IS ale bardziej mnie interesuje ten drugi zestaw z tc x2

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów