Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Tamron 17-50

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ja bylem dzisiaj w Fotopanoramie, podpialem Sigme 17-50, Tamrona 17-50 i jeszcze cos. Na wszystkich mialem 2 cm FF (robili to przy pomocy plansz) , mysleli ze moze faktycznie body mam ruszone, ale podpieli 85 Canona i 100 no i trafialo tam gdzie trzeba! Jednak szczescia potrzeba przy SIgmie i Tamronie!. JacekW powodzenia z serwisowaniem Tamrona. Jesli masz na gwarancji to oni nie serwisuja tylko chyba wyminiaja bo podobno naprawiac sie nie oplaca. A jesli nie masz juz gwarancji to wysylka do niemiec- koszt 100 Eurosow i przesylka. Czas realizacji od 6-8 tyg.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Bywalec Awatar jaceksw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja bede jutro w fotopanoramie, sprzet jest na gwarancji, kupiłe na początku grudnia. Jezeli idzie o wymiane to obecny obiektyw jest drugim.

J.
    Ostatnio edytowane przez jaceksw ; 17-01-2007 o 21:41

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Ja bylem dzisiaj w Fotopanoramie, podpialem Sigme 17-50, Tamrona 17-50 i jeszcze cos. Na wszystkich mialem 2 cm FF (robili to przy pomocy plansz) , mysleli ze moze faktycznie body mam ruszone, ale podpieli 85 Canona i 100 no i trafialo tam gdzie trzeba! Jednak szczescia potrzeba przy SIgmie i Tamronie!. JacekW powodzenia z serwisowaniem Tamrona. Jesli masz na gwarancji to oni nie serwisuja tylko chyba wyminiaja bo podobno naprawiac sie nie oplaca. A jesli nie masz juz gwarancji to wysylka do niemiec- koszt 100 Eurosow i przesylka. Czas realizacji od 6-8 tyg.
    To był jeden z powodów dla którego zamieniłem tego tamrona na 17-40.
    Nigdy więcej żadny zamienników. Tylko canon.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

jaceksw.. a to chyba o tobie mowili dzisiaj w Fotopanoramie. Pan Michal mowil mi ze klient mial problem z Canonem i ze wyslali do serwisu z Canonem i Tamronem a teraz Tamron zostanie wyslany do serwisu i beda go regulowac pod body a jak nie to wymieniac , wymieniac wymieniac.. Podobno ma twoj Canon dzisiaj przyjsc na Slawkowska.. jesli to oczywiscie Ty
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ehhh, zawsze musi być jakiś haczyk z tymi Tamronami. Pocieszmy się tym że jak w 40D będzie AF z 5D to już powinno działać w miarę dobrze

Bywalec Awatar jaceksw
    Miasto
    Kraków

Smile

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    (ciacH)..jesli to oczywiscie Ty
    Tak, to zapewne ja :wink:

Wczoraj gadałem z p.Michałem i dzisiaj odbieram sprzet.

Jeszcze chwila a kupie C 17-40

J.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    ehhh, zawsze musi być jakiś haczyk z tymi Tamronami. Pocieszmy się tym że jak w 40D będzie AF z 5D to już powinno działać w miarę dobrze
    A co takiego specjalnego ma AF w 5D? Jak dla mnie to jedyna roznica jest w trybie servo.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    A co takiego specjalnego ma AF w 5D? Jak dla mnie to jedyna roznica jest w trybie servo.
    i tego nie qmam.... 5kl/s robi 30D 3kl/s robi 5D wiec teoretycznie szybszy i sprawniejszy AF powinien byc w 30 bo ma ona wieksze wymagania jesli o AF chodzi... szczególnie w przypadku servo...

a moze jest ten sam tylko w przypadku 3 klatek jeszcze nadąza a przy 5 juz nie daje rady
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów