Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Nowe 5D już za 6.5 kzł.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Nowe 5D już za 6.5 kzł.

Nową piątkę z refurbów można kupić w USA już za 2,149.95$. W tym sklepie:
    http://www.refurbdepot.com/productde...rerid=dealtime
    Wychodzi jakieś 6.5 tyś złotych. Co prawda gwarancja 90 dni ale można przedłużyć .
    Nówkę najtaniej można mieć za $2,595.91 też nieźle . (Nie podaję gdzie bo nie wiem czy za to co wyżej admin mnie nie zlinczuje). Odliczając rabat w USA 300$ wychodzi właściwie na to samo. A gdybyśmy chcieli jeszcze poszaleć to jak się weżmie do tego takiego 24-105 L to odliczymy kolejne 300$.
    Promocje i rabaty w USA tu: http://www.usa.canon.com/consumer/co...=PromotionsAct.
    Pomyśleć że jak 5D wchodziło na scenę to kosztowało 3700 Euro (nie mam dokładnych danych - jak coś to proszę o korektę). W każdym razie kosmicznie dużo.
    Widać że gorączka przed PMA coraz większa. Chłopaki się chcą pozbyć sprzętu z półek póki jeszcze się da coś wydrzeć. Ciekawe ile będzie kosztował następca?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Korekta - nowy 5D w Stanach kosztowal na poczatku $2500 !

Faktycznie 3700Euro to jakby totalna paranoja.
    Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itp

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nową piątkę z refurbów można kupić w USA już za 2,149.95$. W tym sklepie:
    http://www.refurbdepot.com/productde...rerid=dealtime
    Wychodzi jakieś 6.5 tyś złotych. Co prawda gwarancja 90 dni ale można przedłużyć .
    2.5/10 . Ja bym nie kupowal.
    http://www.resellerratings.com/store/refurbdepot

No ale tak niestety dzialaja - najnizsza mozliwa cena w roznych porownywarkach, czlowiek sie napali, nagabi tez i znajomych a potem traci kase i nerwy bo nie sprawdzil opinii o sprzedawcy. A za jakis czas zmiana domeny, adresu "na zywo" , wygladu strony i kroimy kolejnych naiwniakow.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    2.5/10 . Ja bym nie kupowal.
    http://www.resellerratings.com/store/refurbdepot

No ale tak niestety dzialaja - najnizsza mozliwa cena w roznych porownywarkach, czlowiek sie napali, nagabi tez i znajomych a potem traci kase i nerwy bo nie sprawdzil opinii o sprzedawcy. A za jakis czas zmiana domeny, adresu "na zywo" , wygladu strony i kroimy kolejnych naiwniakow.
    Tym bardziej ze nowy można wyrwać już nawet ponizej 2600$ jak się odliczy 300$ to cena niewiele wyższa . Niestety w UE z niewiadomych powodów (przynajmniej ja nie słyszałem żeby coś się zmieniło) ta promocja się skończyła .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Pewnie te ruchy wskazują, że niedługo pojawi się nowe body w cenie powyżej 2600 $... co to będzie nie wiadomo, roboczo mówi się o 3D ale to tylko spekulacja. Nie mniej uwiarygadniają ją ruchy cenowe producenta i dystrybutorów.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kanonier Zobacz posta
    Korekta - nowy 5D w Stanach kosztowal na poczatku $2500 !

Faktycznie 3700Euro to jakby totalna paranoja.
    hmm. z tego co pamietam to rowni we wszystkiech sklepach chodzily po 3200$
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Dopiero zaczyna Awatar mrSaint
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    hmm. z tego co pamietam to rowni we wszystkiech sklepach chodzily po 3200$
    racja, nigdy nie byl za 2500 $

Jakis dwa miesiace temu szukajc dla mojego znajomego, znalazlem za 2699 $. Uwzgledniajac rabat 600 $ ( x2, poniewaz kupil sobie tez obiektyw 501.4) wyszlo 2100 $, wyjdzie jak dostanie czek od canona :cool: Uwazam, ze uwzgledniajac promocje, to byla bardzo dobra cena. Obecnie z dobrego sklepu trzeba dac powyzej 2700 $ plus znaczy sie minus rabat
    Ostatnio edytowane przez mrSaint ; 14-01-2007 o 17:29

Uprawnienia umieszczania postów