a ktoś się orientuje, czy może działa z 40D
Coś na temat 50 i 60 znalazłem ale o 40 cisza...
a ktoś się orientuje, czy może działa z 40D
Coś na temat 50 i 60 znalazłem ale o 40 cisza...
Nie działa z żadną cyfrową lustrzanką Canona niestety.
BTW. o jakie 50 i 60 Ci chodzi?
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Jeżeli tylko na 2.8 to ja traktuję to jakby nie działała - można butelkę podpiąć i będzie działała tak samo.
Stare modele czyli D60 i ...? 50 jest tylko 50D, może chodzi Ci o D30?
Z 10D nie działała już na pewno.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Ale taka jest prawda, ten obiektyw na 2.8 nie jest jakoś bardzo imponujący, a z niedziałającą przysłoną ma mniejszą funkcjonalność niż stare ruskie M42.
Ja miałem coś fajniejszegoSigma 24 2.8 na M42 z wbudowanymi filtrami korekcyjnymi. Do slajdów bardzo wygodna sprawa.
A czy ktoś z Was próbował podpiąć to szkło do 5D?
Pytam bo właśnie je sprzedaje i dostałem takie pytanie, niestety nie mam 5D aby sprawdzić. Potwierdzić mogę jedynie że na 2.8 działa z 30D i 50D.