A jaka glowice do niego uzywasz??
I czy miales okazje uzywac go na plazy? Pamietam jak po trzech dniach zdjec nad morzem Manfrotto 190B przez ponad pol roku zgrzytal od piachu.
A jaka glowice do niego uzywasz??
I czy miales okazje uzywac go na plazy? Pamietam jak po trzech dniach zdjec nad morzem Manfrotto 190B przez ponad pol roku zgrzytal od piachu.
Hę? Niecałe 2,5k PLN'ów za sam statyw? Fajnie :-) Może kiedyś ;-)
Współlokator ostatnio też bawił się w rozkręcanie na części pierwsze swojego Manfrotto 190 PROB po tym jak w lipcu używał go na plaży. Dziś sam go używałem i się okazuje, że przy rozkładaniu nóg dalej coś 'chrybocze'Trochę kijowo.
Jako, ze jest to moj statyw podrozniczy, to mam do niego
Markins Q3 - http://www.markinsamerica.com/MA5/Q3.php
zdecydowanie odlotowa glowica o bardzo malych wymiarach i wadze.
Bomba, najlepsza ze wszystkich, jakie widzialem.
Do wiekszych zastosowan, Markins ma dwie wieksze glowice,
ale ta mala Q3 utrzymuje 30kg, wiec wystarczy na wiele :-)
Uzywalem Gitzo (tych starszych) na piachu wiele razy. Nic sie
do srodka nie dostalo. Poza tym to naprawde prosty mechanizm,
mozna rurki calkowicie rozkrecic i wyczyscic w razie czego...
Cena wysoka, ale warto. Z moich "fotograficznych" znajomych
wszyscy maja Gitzo. Nie maja konkurencji.
To ja sie podczepie. Tez udalo mi sie kupic ten statyw (co prawda za 1,2 k zl a nie 2,5) i jestem zachwycony. Stosunek stabilnosci do wagi jest oszalamiajacy (MSZ 1540 jest tak stabilne jak Manfrotto 190 i gorsze niz 055)
Problem zostal tylko z glowica.
Snowboarder: nadal polecasz ta glowice Markinsa ?
Pozdrawiam
Jak widać Gitzo nie jest u nas popularnym produktem z racji dość wysokiej ceny. Jednak jestem zdecydowany zakupić tan statyw z powodu jego niskiej wagi i wysokiej jakości. Zastanawiam się nad GT1530 lub GT1540, różnice są niewielkie i spokojnie mogę zaakceptować GT1530 a na dodatek jest on tańszy o 400 PLN.
Pytanie do użytkowników o ewentualne różnice. Może snowborder może coś więcej powiedzieć, w końcu mieszka w takim kraju, gdzie można pójść do sklepu i pomacać sprzęt.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.