Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Dyfuzor

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Od kiedy posiadam stofena nie wyobrażam sobie bym mógł fotografowac z lampą bez niego.
    Podpisze sie pod tym odnosnie Lumiquest Softbox, choc widzialem juz jeszcze lepsze rozwiazania 8) (cel: strzelanie na wprost rozproszonym swiatlem).

Dopiero zaczyna Awatar nuovo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To jest mój pierwszy wpis więc witam wszystkich serdecznie.

Nawiązując do wątku o dyfuzorkach:
    potrzebowałem ostatnio do swojej 380EX jakiegoś dyfuzora i przeglądając net natrafiłem na cosik takiego:
    http://www.kki.pl/lech/porady/dyfuzor/index.html

Nie myśląc za dużo wziąłem się do robotki. Adam Słodowy byłby ze mnie dumny.
    Dyfuzor może niezbyt wygodny w użytkowaniu i wyglądający dziwnie na lampie (ale za free + kilkadziesiąt minut robotki), spisuje sie dobrze.
    Wyraźna poprawa w rozproszeniu światła w stosunku do "walenia" w sufit. Redukcja cieni zauważalna.

Pozdrawiam:-D

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Melduje iz kupilem Sto-fena (od tego goscia z Allegro, ktorego polecaliscie) - dzis go otrzymalem. Szkoda, ze na wnikliwsze testy bede mial czas dopiero za tydzien - na raze raptem kilka fotek pstryknalem - i albo go zle zalozylem albo jakis lewy jestem, ale roznica jest minimalna.

Poza tym za nic w swiecie znajomi nie moga zrozumiec, jak takie cus moze kosztowac 80 zlotych. Ja z reszta tez

Mam nadzieje, ze po wnikliwszym sprawdzeniu, odszczekam to co pisalem - i tak, jak Wy bede go uwazal za niezbedne i fajne akcesorium. Choc ceny to nigdy nie zrozumiem

I tu jest pomysl na biznes - robmy takie cos i sprzedawajmy za 20 zlotych - bedzie szlo jak woda, a i tak na sztuce kilkanascie zlotych bedziemy do przodu.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Domyślnie

No cena produkcji takiego dyfuzora to chyba jakaś śmieszna sprawa. Odlany kawał plastiku to pewnie w przeliczeniu na nasze kilkanaście groszy na sztuce. To pewnie za cenę rynkową jednego dyfuzora można ich wyprodukować ze 100 Ale co zrobić, prawa rynku, albo pojemnik po Jogurcie albo Dyfuzor

Domyślnie

Chyba zapomniales o koszcie formy

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pito Zobacz posta
    Chyba zapomniales o koszcie formy
    Dobra forma to tylko jakieś 50 tysięcy - ale to drobiazg dla kolegi - bo pewnie ma cały komplet wtryskarek w piwnicy.
    Co do stofena to najlepszy efekt jest jak światło odbija się od sufitu i lecisz pod kątem 45 stopni - różnica jest bardzo zauważalna na rozkładzie cieni..
    W zasadzie odkąd kupiłem lampę to myślałem o stofenia - po miwsiącu kupiłem i jest sporo lepiej choć zjada nieco wiecej światła i trzeba czasem więcej korygować na plus

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus Zobacz posta
    Melduje iz kupilem Sto-fena......
    ale roznica jest minimalna.
    Ja rowniez sie rozczarowalem jak zrobilem testy i porownalem stofena z biala karta 67x104 wycieta z okladki kasety VHS Panasonic.
    Niestety 79 zl to dosc drogo za mierne udoskonalenie.

Uzywam rowniez Pocket Bouncer (LQ-871D) oczywiscie w wykonaniu "domowym".
    Ostatnio edytowane przez donald7000 ; 05-02-2007 o 17:55

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów