Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Dyfuzor

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam takie coś. Sprawuje się całkiem dobrze. Wiem, pewnie można lepiej, ale mi wystarcza.
    Ostatnio edytowane przez Peri Noid ; 14-01-2007 o 09:04
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Jak samoróbki, to świetnie sprawdza się mlecznobiały, półprzezroczysty plastik z baniaków np. po płynie do samochodowych spryskiwaczy
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Ja mam butelkę po płynie J&J "top to toe". Trochę spada, muszę przyklejać taśmą. Potwierdzam, że zabiera dodatkowo cenne światło. W praktyce na ogół walę w sufit, bez żadnych nakładek. W 420 i tak zawsze mi tego światła mało. Spróbuj, to nic nie kosztuje, chociaż na pewno profesjonalna nakładka ma lepsze właściwości.

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Dzieki - do zakupu dojrzewam coraz bardziej

Cytat Zamieszczone przez Qbexus Zobacz posta
    Ja sie zastrzele kurcze dziesiatki tysiecy idzie na puszki sloiki i lampy a sto zlotych zaluja czrna rozpacz
    Chcialbym moc wydawac dziesiatki tysiecy, naprawde

Ale wiesz w zakupie dyfuzora jest u mnie to takie uprzedzenie - ponad pol banki za kawalek plastiku!!
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

no wiesz.. w czasach kiedy zaslepka na obiektyw kosztuje 30 zl wydaje mi sie ze 70 zl to nie duzo. Mozesz sobie robic z pudelek od jogurtow i innych rzeczy. Ja kupilem i nie zaluje. Mialem jeden made in China ale plastik byl roznie gruby w roznych miejscach i zle swiatlo rozpraszalo. ze Stofenem nie mam problemow i tez go praktycznie z lampy nie sciagam. Albo oszczedzamy i zmieniamy i placzemy, albo dajemy raz wiecej i za to spokoj...Gdzie sie da oszczedzac to prosze bardzo ale sa rzeczy na ktorych po prostu nie warto. Zreszta. Robiac fotografie na koncercie czy innych imprezach troche glupio mi by bylo pojawic sie z lampa a na niej opakowanie po serku danona.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Domyślnie

zerknijcie tutaj: http://www.cyberfoto.pl/pytania-o-os...nej-roboty.htm

ja też zastanawiałem się nad kupnem dyfuzora, ale chyba przetestuję butelki i inne pojemniki ... wygląda to dosyć sensownie... hehe
    Dotychczas waliłem w sufit z kalką techniczną na palniku... rezulat był całkiem, całkiem...

Dopiero zaczyna Awatar Nortberg
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HA!SO Zobacz posta
    Na Allegro masz gościa o nicku thinkdigital2002
    za 80 zł łącznie z przesyłką dostajesz paczkę prosto z USA bardzo szybko. Ja u niego brałem i polecam bo to sensowny gość. Stofena też polecam - ja praktycznie z lampy go nie ściągam.
    Tez kupiłem STOFEN'a u niego , dyfuzor rewelacja a i gość poważnie podchodzi do sprawy

Coś już napisał

Domyślnie

no to i ja się dołączę...

miałem (właściwie jeszcze mam) stofena kupionego u tego samego sprzedawcy pod Metza, sprawdzał się idealnie... teraz pod nową lampę też zamierzam u niego kupić, zwłaszcza, że cena w porównaniu z innymi jest bardzo dobra (do tego wysyłka gratis)
    moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4L, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
    Raynox DCR-250 (makro)

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Ten wynalazek z linka calkiem ladny, choc autor chyba nieco przesadzil, ze wyglada, jak semi-pro
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Od kiedy posiadam stofena nie wyobrażam sobie bym mógł fotografowac z lampą bez niego.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów