Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Dyfuzor

Coś już napisał Awatar Bajo
    Miasto
    Kętrzyn

Domyślnie Dyfuzor

Witam !!!
    Dysponuje lapą 430 Ex chciałbym do niej dokupić dyfuzor.... Ale czy warto???
    Czy to kolejny chwyt marketingowy czy może żeczywiście tak ładnie rozszczepia światło. a Co z mocą 430 i tak nie dopala a działa normalnie dopiero na +2/3 ev czy z dyfuzorem bede musiał dac większa moc a co za tym idzie dłużej czekać? prosze o pomoc!
    Pozdrawiam
    Bajo
    Canon 400D + kit + canon 38-76 4.5/5.6 + Tamron 80-210 4.5/5.6 + 430Ex

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Dyfuzor na pewno się przyda, właśnie chcę go zamówić bo na pewno warto. Co do reszty pytań to przeszukaj archiwum.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

A ja sie zastanawiam, jakie jest najlepsze tanie rozwiazanie typu dyfuzor do lamp tylu 420-stka? Oczywiscie warunek "tanie" eliminuje na wstepie oficjlalne dyfuzory. Czyzby ktoras z propozycji "zrob to sam", ktore przewilaly sie tu na forum? Tylko chodzi mi o cos bardziej estetycznego niz bialy karton przymocowany gumka
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Po kolei.
    1. Od dluzszego czasu bawie sie rozwiazaniem pt. gumka + kartka - ostatnio nawet upgradowalem zestaw, i zamaist kartki uzywam czegos na kształt białej, plastikowej karty do drzwi hotelowych - nie niszczy sie i nie zuzywa. Sprawdza sie, jak jest sufit na swoim miejscu. I w rzyci mam względy estetyczne. Poaz tym - żółta gumka dodaje lampie uroku
    2. Dyfuzor mam od dzisiaj - testowe foty pokazały, że spełnia swoje zadanie. Nic więcej na chwile obecną napisać nie mogę. Nie brałem stofena tylko tumaxa - jakby na to nie patrzyć, o połowę taniej.
    3. O tanich rozwiązaniach w stylu "dyfuzor z obciętej butelki po szamponie" niechaj wypowiedzą się użytkownicy. A na forum jest co najmniej jeden
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Zolta gumka na lampie to cos jak czerwony pasek na obiektywie :>

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

za 70 zl masz dyfuzor dopasowany Stofena Omnibounce. Ja dlugo dzialalem na Homemade produktach ale chyba ten Stofen dal najlepsze rezultaty. Pozdr
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Chyba powoli dojrzewam do tego zakupu (choc spotykalem ceny raczej w granicach 100 zlotych).

Dopiero zaczyna Awatar HA!SO
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus Zobacz posta
    Chyba powoli dojrzewam do tego zakupu (choc spotykalem ceny raczej w granicach 100 zlotych).
    Na Allegro masz gościa o nicku thinkdigital2002
    za 80 zł łącznie z przesyłką dostajesz paczkę prosto z USA bardzo szybko. Ja u niego brałem i polecam bo to sensowny gość. Stofena też polecam - ja praktycznie z lampy go nie sciągam.

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja sie zastrzele kurcze dziesiatki tysiecy idzie na puszki sloiki i lampy a sto zlotych zaluja czrna rozpacz

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Potwierdzam wpis HA!SO
    kupiłem u faceta przed świętami. Dokładnie 79zł z przesyłką. Przesylka z USA doszła w tydzień! Dyfuzor ok.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów