To jest mój pierwszy wpis więc witam wszystkich serdecznie.
Nawiązując do wątku o dyfuzorkach:
potrzebowałem ostatnio do swojej 380EX jakiegoś dyfuzora i przeglądając net natrafiłem na cosik takiego:
http://www.kki.pl/lech/porady/dyfuzor/index.html
Nie myśląc za dużo wziąłem się do robotki. Adam Słodowy byłby ze mnie dumny.
Dyfuzor może niezbyt wygodny w użytkowaniu i wyglądający dziwnie na lampie (ale za free + kilkadziesiąt minut robotki), spisuje sie dobrze.
Wyraźna poprawa w rozproszeniu światła w stosunku do "walenia" w sufit. Redukcja cieni zauważalna.
Pozdrawiam:-D
Melduje iz kupilem Sto-fena (od tego goscia z Allegro, ktorego polecaliscie) - dzis go otrzymalem. Szkoda, ze na wnikliwsze testy bede mial czas dopiero za tydzien - na raze raptem kilka fotek pstryknalem - i albo go zle zalozylemalbo jakis lewy jestem, ale roznica jest minimalna.
Poza tym za nic w swiecie znajomi nie moga zrozumiec, jak takie cus moze kosztowac 80 zlotych. Ja z reszta tez
Mam nadzieje, ze po wnikliwszym sprawdzeniu, odszczekam to co pisalem - i tak, jak Wy bede go uwazal za niezbedne i fajne akcesorium. Choc ceny to nigdy nie zrozumiem
I tu jest pomysl na biznes - robmy takie cos i sprzedawajmy za 20 zlotych - bedzie szlo jak woda, a i tak na sztuce kilkanascie zlotych bedziemy do przodu.![]()
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
No cena produkcji takiego dyfuzora to chyba jakaś śmieszna sprawa. Odlany kawał plastiku to pewnie w przeliczeniu na nasze kilkanaście groszy na sztuce. To pewnie za cenę rynkową jednego dyfuzora można ich wyprodukować ze 100Ale co zrobić, prawa rynku, albo pojemnik po Jogurcie albo Dyfuzor
![]()
Dobra forma to tylko jakieś 50 tysięcy - ale to drobiazg dla kolegi- bo pewnie ma cały komplet wtryskarek w piwnicy.
Co do stofena to najlepszy efekt jest jak światło odbija się od sufitu i lecisz pod kątem 45 stopni - różnica jest bardzo zauważalna na rozkładzie cieni..
W zasadzie odkąd kupiłem lampę to myślałem o stofenia - po miwsiącu kupiłem i jest sporo lepiej choć zjada nieco wiecej światła i trzeba czasem więcej korygować na plus
Pozdr
Artur
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Ostatnio edytowane przez donald7000 ; 05-02-2007 o 17:55