Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Canon EF 24-105 f/4 L IS USM gdzie kupić

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No bo to 24mm z 24-105 to chyba jest nieco szerzej w praktyce, no chyba, że 24-70 na 24mm ma więcej... Ciekawe swoją drogą, jakie są faktyczne te wartosci.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ja sie przesiadalem z Tamrona 28-75 na Canona 24-105 i bylem BARDZO mile zaskoczony WYRAZNIE widoczna roznica w szerokosci 24mm a 28mm. 24-105 naprawde na wiele pozwala pod wzgledem szerokosci na cropie i po 17-40 siegam tylko w specyficznych sytuacjach (glownie budynki i krajobrazy).
    Jedyny problem jest taki, iż mój T jest przy f4 bardzo ostry a po 24-105 nie wiem czego się spodziewać.
    Jest to sporo kaski jak dla mnie na taka zabawkę i muszę sobie to przemysleć8) .
    Gdzieś w Wawce można sobie gdzieś pomacać - znacie jakąś dobrą miejscówkę - prócz niestety Stodoły, gdyż w najbliższym czasie większość niedziel mam zajętych.
    5D + L

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Gdzieś w Wawce można sobie gdzieś pomacać - znacie jakąś dobrą miejscówkę - prócz niestety Stodoły, gdyż w najbliższym czasie większość niedziel mam zajętych.
    sam się przymierzam do tego szkiełka, myślę że w FotoIt nie powinno być problemu a i cena całkiem przyzwoita

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SebaWolf Zobacz posta
    sam się przymierzam do tego szkiełka, myślę że w FotoIt nie powinno być problemu a i cena całkiem przyzwoita
    Jest ono dla mnie jednym z wariantów, ale czy najlepszym to się jeszcze zastanawiam.
    Wybierając 24-105 muszę coś dokupić z szerokiego(jakiś T 17-35) i razem wyjdzie to spokojnie 4K.
    W tej cenie można mieć 17-40 i 70-200f4 i tu pojawia się następna wątpliwość.
    Jak będę miał kaskę gotową do wydania to się będę bił z myślami
    5D + L

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Wybierając 24-105 muszę coś dokupić z szerokiego(jakiś T 17-35) i razem wyjdzie to spokojnie 4K.
    W tej cenie można mieć 17-40 i 70-200f4 i tu pojawia się następna wątpliwość.
    Jak będę miał kaskę gotową do wydania to się będę bił z myślami
    niewiem jak dokonales tego obliczenia ale zakladajac ze mowimy o nowym sprzecie to C24-105 + T17-35 to spokojnie 5k i podobnie w przypadku C17-40 + C70-200 f/4

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SebaWolf Zobacz posta
    niewiem jak dokonales tego obliczenia ale zakladajac ze mowimy o nowym sprzecie to C24-105 + T17-35 to spokojnie 5k i podobnie w przypadku C17-40 + C70-200 f/4
    Mówię o nowym Canonie + używka Tamrona.
    Natomiast 17-40 + 70-200 mówię o kupieniu tego gdzieś gdzie mają lepsze ceny .Np USA
    5D + L

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Miałem Tamronka i C 70-200 i stale mieszałem szkłami. Od kiedy zmieniłem na 24-105, święty spokój - to szkło jest o wiele bardziej uniwersalne. Jak dla mnie jakość w pełni zadawalająca. I tak jak napisał Vitez różnica na szerokim końcu jest dość spora.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jak ktoś chce kupić tanio i solidnie COKOLWIEK to polecam pewien sklep z Pabianic. Jest też facet na allegro. Ksywka to fotoaparaciki_pl Kupiłem u niego swoje 5D, znajomi kupowali D80, D200, 400D i jeszcze kilka pomniejszych wynalazków. Wszystko bardzo ok.
    FOTOINKWIZYTOR

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz to by było bardzo dziwne gdyby 24-70 był gorszy albo równy optycznie temu 24-105. po prostu są to inne szkła do innych celów. Prawdę rzekłszy gdybym miał kupować to wziąłbym oba . Natomiast znam człowieka, który zmienił system właśnie z powodu tego szkła. A to że nie jest to szkło idealne. No cóż jak się chce ideału to tylko stałki.
    Gorszy... równy... nie o to chodzi. Chodzi o to, że przy IDENTYCZNYCH parametrach, również oświetleniu różnie obrazują obraz... uf... jeden 24-105 jest bardziej ostry przy f4, a drugi dopiero przy f8. Ten sam obiekt (w studio), ten sam korpus... wszystko...! tak samo jest z 24-70. czemu?
    I podobno były jakieś problemy z flarami w 24-105. Potem podobno coś poprawili, ale jak nie trafić na te mniej atrakcyjne? tylko test...
    też bym kupił dwa i najlepiej z pięć stałek
    Canon 5D; 135L

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAH-EL Zobacz posta
    I podobno były jakieś problemy z flarami w 24-105. Potem podobno coś poprawili, ale jak nie trafić na te mniej atrakcyjne? tylko test...
    Mój jest ostry ;-)
    Problemy były w bardzo specyficznych warunkach tylka na początku zaraz jak wypuścili to szkło - od numeru seryjnego 1000 jest już ok.
    Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów