Dzieki. Masz jakies doswiadczenia z matowkami od niego? Bo na http://forum.stock-photo.pl/viewtopi...=mat%F3wka+30d przeczytalem, ze on je sam produkuje. Jak jest z jakoscia?
Canon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8 L
nie mam tej matówki, ale czytając tamten wątek wygląda na to, że są świetne :grin:
tutaj masz link do tego tematu
Mam taka matówke od Andee'go, sam ja zmieniałem. Jest trochę strachu , ale mozna samodzielnie ja wymienić
U mnie po odpięciu ramki dociskającej przy aparacie leżącym na płasko na biurku matówka sama się odchyliła, razem z ramką. Blaszka dystansowa w 30D jest akurat pod matówką, więc trzeba tylko pilnować, żeby równo leżała przy zakładaniu. W 350-ce powinno być podobnie, może co najwyżej inna kolejność. Jeśli wyjąłeś już ramkę dociskającą i blaszkę to możesz spróbować delikatnie podważyć matówkę, ale wyłącznie z brzegu. Ma ona po bokach takie wypustki plastikowe, za które można ją bezpiecznie złapać. Poświeć sobie jakąś latarką i popatrz.
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)