Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: [Maver1ck] Moja galeria

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista Zobacz posta
    po 3-cie -nawet tam gdzie byłeś blisko akcji-ciężko Ci się było do niej dostosować
    Zobacz sobie zdjecie 6 i 8. Na nr 6 mogłoby być ciekawiej gdybyś zrobił te dłonie z góry. Na 8 przydała by się krótsza ogniskowa(szerzej) no i co najmniej mocne przykucnięcie żeby robić zdjęcie z perspektywy akcji lub nawet niższej.
    To samo na nr 2..

po 4-te byłeś dodatkowym fotografem więc nie musiałeś koniecznie trzaskać co popadnie i mogłeś sie skupić na wyczekaniu i wychwyceniu jakiś ciekawych momentów gestów min itd.
    Tutaj moim głownym problemem było z jednej strony niewchodzenie w kadr pierwszemu fotografowi a z drugiej cheć posiadania kompletu zdjęć ze ślubu - chciałem coś więcej niż tylko wychwycenie gestów

po 5-te lampa jest b. mocno widoczna na każdym zdjęciu. Choćbyś nawet złapał jakieś ciekawsze kadry to i tak jej płaskie światło zabije każdy klimat. Dlaczego boisz sie wysokich czułości rzędu ISO 1600? Ogólnie nie mam nic przeciwko lampie ale to nie powinno być główne źródło oświetlenia pierwszego planu...

po 6-te obróbka grr... kolory (żólto), brak kontrastu ostrości. Jak już zdecydowałeś się na mocną lampę na pierwszym planie to niestety trzeba się pobawić w obróbce nad zbalansowaniem różnicy temperatury barwowej światła żarowego (żółte tło) i niskiej temp. barwowej lampy albo używać nakładek ocieplających temp. błysku.
    Wielkie dzięki za uwagi. Na pewno będe o nich pamiętał przy następnej okazji (czyli kolejnych znajomych)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    7. Nie wiem co chciałeś pokazać, jakieś odblaski/zacieki na górze
    To są monety ale nie wyszły I nie wiem jakie powinny być ustawienia żeby uchwycić dobrze lecące monety.
    P.S. nie znam się na zdjęciach ślubnych więc możesz się nie przejmować
    Przejmuje i słucham.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez maver1ck ; 21-06-2007 o 00:36 Powód: Automerged Doublepost
    Maciek Bryński
    Strona domowa Galeria

Uprawnienia umieszczania postów