Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: canon 20d i canon 16-35 L

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    a wiesz ze byłęs jedną z osob które mialem na mysli pisząc tego posta :razz: a tak zciekawosci co kupiłeś?

Ano kupilem Tamiego 17-50 z gwarancja fototechniki i sprawdzalem kilka zanim kupilem. Okazaly sie lepesze i gorsze. Wiec wybralem najlepszy z nich i ostrzy ok. Pogodzilem sie z faktem ze przy 17mm na 2.8 napewno nie bedzie zyletki i nie chce marnowac czasu na szukanie tego jedynego. Linijek w zyciu nie foce tylko co innego. Planowalem 17-40 ale niestety 2900 mnie troche odstraszylo a potrzebowalem szkla bo zostala mi tylko 50 i 70-200 a w sobote mam koncert z ktorego kase mam. Kiedys sie to pewnie i tak wymieni wiec po co mam teraz zamartwiac sie jakby to mialo do grobowej deski. Wybralem to co najlepsze bylo i chyba juz ok. Natomiast jest jeszcze jedna sprawa. Przegladalem fotki robione roznymi obiektywami i zauwazylem ze lewa strona foto jest zwykle bardziej nieostra niz prawa... Troche jakby po prawej ostrosc trafiala tam gdzie powinno a po lewej jakby troche na przod. (punkt ostrzenia mialem ustawiony na centrum). I nie mowie o rogach. (robilem foto twarzy) .

Poza tym oczywiscie mam jedno pytanie odnosnie funkcji redukcji szumu w 30 D. Czy warto to miec wlaczone caly czas? Czy ta redukcja wlacza sie przy dlugich czasach czy raczej na wszystkim? Jak w ogole traktowac to cudo?
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Przegladalem fotki robione roznymi obiektywami i zauwazylem ze lewa strona foto jest zwykle bardziej nieostra niz prawa... Troche jakby po prawej ostrosc trafiala tam gdzie powinno a po lewej jakby troche na przod. (punkt ostrzenia mialem ustawiony na centrum). I nie mowie o rogach. (robilem foto twarzy) .
    Miałem takiego Tamrona w rękach który robił nieostrą prawą połowę. Podobno takie rzeczy się mogą dziać przy niektórych kombinacjach body-obiektyw.
    Poza tym oczywiscie mam jedno pytanie odnosnie funkcji redukcji szumu w 30 D. Czy warto to miec wlaczone caly czas? Czy ta redukcja wlacza sie przy dlugich czasach czy raczej na wszystkim? Jak w ogole traktowac to cudo?
    Działa tylko przy długich czasach. Nie zauważyłem żeby poza redukcją jakoś rozmydlało zdjęcie.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 25-01-2007 o 19:26

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Miałem takiego Tamrona w rękach który robił nieostrą prawą połowę. Podobno takie rzeczy się mogą dziać przy niektórych kombinacjach body-obiektyw.
    przestań człowieka dobijac

Działa tylko przy długich czasach. Nie zauważyłem żeby poza redukcją jakoś rozmydlało zdjęcie.
    nie gadaj troche to rozmydla a przy zdjęciach astro potrafi wywalic w kosmos kilka gwiazd i nagle po kilku ekspozycjach masz wrazenie iz trafiłes na jakąs nowa gwiazde zmienna odkryłes
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    przestań człowieka dobijac

nie gadaj troche to rozmydla a przy zdjęciach astro potrafi wywalic w kosmos kilka gwiazd i nagle po kilku ekspozycjach masz wrazenie iz trafiłes na jakąs nowa gwiazde zmienna odkryłes

Skipper, no ale zakladajac ze jesli mam wlaczone caly czas to tyczy sie tylko przy czasach dlugiego naswietlania czy wplywa to tez na krotkie?
    Pozwiedzmy robie fotki na koncertach gdzie musze korzystac z dluzszych czasow. Czy olac te redukcje czy raczej powinny pomoc?
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Skipper, no ale zakladajac ze jesli mam wlaczone caly czas to tyczy sie tylko przy czasach dlugiego naswietlania czy wplywa to tez na krotkie?
    Pozwiedzmy robie fotki na koncertach gdzie musze korzystac z dluzszych czasow. Czy olac te redukcje czy raczej powinny pomoc?
    rób fotki w RAW i z domu zdecydujesz co chcesz z tym zrobic, albo RAW plus JPG jesli masz dosc duza karte i sam zobaczysz róznice bo na ile sie orientuje( ale moge sie mylic) to działa tylko przy JPG na RAW nie mając zadnego wpływu.
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uprawnienia umieszczania postów