Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: m42- ktora przejsciowka?

Coś już napisał Awatar yaro78
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie

Ja mam numer 1.
    Jest czarna ale farba jak na razie nie schodzi.
    Problemem jest tylko to że tak jak u kolegi mrek po wkręceniu obiektywu pozostaje on o około 10-15 stopni przekrzywiony w prawo
    Długo się przyzwyczajałem
    bez sensu

Coś już napisał
    Miasto
    Chełm

Domyślnie

polecam tego dostawcę http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2410270
    Sam używam. Solidnie zrobiony, żadnych zacięć, nie powoduje problemów z ostrzeniem na nieskończoności.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

również polecam Ciecio7

przetestowałem wiele adapterów i ten dostawca nigdy nie zawiódł, adaptery trzymają parametry, i zawsze są od ręki

Domyślnie

Dołączam się. Ciecio7 robi je od lat. Chyba najpewniejszy sprzedawca jeżeli chodzi o tego typu wyroby.

rafalziomek1
    Guest

Domyślnie

Mozna gdzies dostac jego produkty w Warszawie ? Bedzie pasowac taki adapter z canonem 300v ?

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

wiem ze to maly offtop ale co jest wart obiektyw Carl Zeiss jena Flektogon 35 f2,4 ? lezy mi od roku na chacie. zdobylem go w oryginalnym takim futerale (eLki moglby sie uczyc) i z tego co widze zadnych rysek, tylko pierscien w pewnym miejscu "stawia" opor :-) obiektyw nic mnie nie kosztowal bo wytargalem od rodziny ze strychy i nie wiem czy kupowac specjalnie przejsciowke czy moze gdzies go popchnac...

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalziomek1 Zobacz posta
    Mozna gdzies dostac jego produkty w Warszawie ? Bedzie pasowac taki adapter z canonem 300v ?
    na Giełdzie foto w stodole
    jak wchodzisz to po prawej stronie stanowisko 2 z duzą iloscią puszek i szkiełek u Pana Tomasza

Bywalec Awatar FERRER

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    wiem ze to maly offtop ale co jest wart obiektyw Carl Zeiss jena Flektogon 35 f2,4 ? lezy mi od roku na chacie. zdobylem go w oryginalnym takim futerale (eLki moglby sie uczyc) i z tego co widze zadnych rysek, tylko pierscien w pewnym miejscu "stawia" opor :-) obiektyw nic mnie nie kosztowal bo wytargalem od rodziny ze strychy i nie wiem czy kupowac specjalnie przejsciowke czy moze gdzies go popchnac...
    Jak taki http://www.allegro.pl/item258259650_...dzo_ladny.html
    to już bedziesz wiedział co zrobić chyba że się upierasz to chętnie go przygarnę
    Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FERRER Zobacz posta
    Jak taki http://www.allegro.pl/item258259650_...dzo_ladny.html
    to już bedziesz wiedział co zrobić chyba że się upierasz to chętnie go przygarnę
    dzieki Ferrer! to wlasnie ten obiektyw z tym ze moj ma troche inny napis ;-) dodatkowo widnieje "electric MC" wiec podejrzewam ze chodzi o powloke... no nic teraz musze przeanalizowac i zastanowic sie czy warto zainwestowac w przejsciowke m42 jak juz mam darmowe szklo :> gdzie znajde sample z tego szkielka? :-) nie uzwalem przegladarki wiec nie zabijajcie ;-)

theremin
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    (...) dodatkowo widnieje "electric MC" wiec podejrzewam ze chodzi o powloke... no nic teraz musze przeanalizowac i zastanowic sie czy warto zainwestowac w przejsciowke m42 jak juz mam darmowe szklo :> gdzie znajde sample z tego szkielka?
    W!

MC - tak, z powłokami...
    electric - obiektyw ma wbudowany potencjometr sprzęgnięty z pierścieniem nastaw przysłony, wykorzystywany przez układ światłomiwrza w Prakticach.

BTW, bardzo fajne szkiełko, wygodna ogniskowa na cropie, jeżeli nie było "huknięte" i rozkolimowane to jakośćą optyczną bije wiele dzisiejszych "plastików" . Jedno z moich ulubionych szkieł.

Zostaw je sobie. Sprzedać możesz w każdej chwili, bo popyt na nie jest duży.

więcej opisów i sampli tu: http://forum.stock-photo.pl/

Pzdr!

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów