Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 129

Wątek: Lustrzanka cyfrowa - czy jest sens?

Domyślnie

Ja jeszcze dorzucę, że w zależności od tego czy należysz (chcesz należeć) do gupy fotografujących, którzy wiedzą wcześniej jak dane zdjęcie powinno wyglądać (tylko lustro), czy też do zdających się na przypadek tłukących nieskończone ilości zdjęć w nadziei, że któreś w końcu wyjdzie, wybierzesz właściwy aparat.
    Ja swojego 400D, który jest moim 7 aparatem z rzędu, nie zamieniłbym na dwa takie soniaki - chyba, że miałbym je sprzedać z zyskiem, by kupić np 30D :-)
    amen

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krisspy Zobacz posta
    Ja jeszcze dorzucę, że w zależności od tego czy należysz (chcesz należeć) do gupy fotografujących, którzy wiedzą wcześniej jak dane zdjęcie powinno wyglądać (tylko lustro), czy też do zdających się na przypadek tłukących nieskończone ilości zdjęć w nadziei, że któreś w końcu wyjdzie, wybierzesz właściwy aparat.
    Wiesz w tym drugim przypadku lustro się jeszcze lepiej sprawdza . Tam to dopiero można poszaleć z seryjnymi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    A to wychowywanie się ileś tam lat na manualnych aparatach to takie gadanie (bez urazy oczywiście). Mógłbym podać masę linków recenzji na www.foto.recenzja.pl czy www.recenzje.net.pl gdzie ludzie wychowani na Zenitach, Prakticach, analogowych Canonach, Nikonach itd... zamieniają ten sprzęt na Minoltę Z1 lub podobne.
    I co, wizjery w nowych zabawkach im się podobają? Wolą mały i ciemny niż duży i jasny? Żarty jakieś.
    To, co widać w 350D to jest dramat i nie mam zamiaru na ten temat w ogóle dyskutować.

J

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    I co, wizjery w nowych zabawkach im się podobają? Wolą mały i ciemny niż duży i jasny? Żarty jakieś.
    To, co widać w 350D to jest dramat i nie mam zamiaru na ten temat w ogóle dyskutować.

J
    Ależ nie ma problemu nie dyskutuj . Nie zmienia to faktu, że da się nim robić zdjęcia i nie jest to żaden dramat .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ależ nie ma problemu nie dyskutuj . Nie zmienia to faktu, że da się nim robić zdjęcia i nie jest to żaden dramat .
    Jest dramat. A zdjęcia da się robić i BEZ wizjera. Jest deczko niewygodnie, ale się da. Nie użyłbym tego jako argumentu w dyskusji o jakości wizjerów
    J

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jest dramat. A zdjęcia da się robić i BEZ wizjera. Jest deczko niewygodnie, ale się da. Nie użyłbym tego jako argumentu w dyskusji o jakości wizjerów
    J
    A ja użyłem i nie ma żadnego dramatu .
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A ja użyłem i nie ma żadnego dramatu .
    Masz niskie wymagania, sokoli wzrok i zero wyboru

J

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Moje wymagania też nie są wygórowane, ale wolę dowolną matówkę niż kadrowanie za pomocą 134000 pix na LCD (z tego co wyczytałem to tyle ma R1).

edit: errata Główny LCD ma 134 000 pix. a EVF posiada 235 000. Tak czy tak dla mnie to nie ma większego znaczenia.

Stwierdzenie "lustrzanka lepsza niż każdy kompakt/hybryda" w moim przypadku jest prawdziwe i nie chodzi nawet o jakość zdjęć, tylko o samą ideę działania.
    Ostatnio edytowane przez Bagnet007 ; 14-01-2007 o 13:41

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Masz niskie wymagania, sokoli wzrok i zero wyboru

J
    Tak i w ogóle nie mam pojęcia o niczym . Jak brak argumentów to najlepiej przejść do wycieczek osobistych .
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Tak i w ogóle nie mam pojęcia o niczym . Jak brak argumentów to najlepiej przejść do wycieczek osobistych .
    Przepraszam, ale to Ty napisałeś: wiem, że matówka w 350D jest kiepska, ale mi to nie przeszkadza. Twierdzę, że to jej zaleta.
    To nie jest argument ZA tą matówką. Zresztą o czym my tu... Ile razy przesiadam się z analoga na cyfrę to pierwszy zonk - studnia ze znaczkiem pocztowym na dnie zamiast wizjera. Może Ci to nie przeszkadzać, ale tak po prostu jest.
    Z mojej strony EOT. Unsubscribe

J

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów