Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: [Teo] deszczowy Poznań

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Mnie się pierwsza seria nie podoba, z drugiej parasole ok, reszta taka sobie, ale podziwiam za chęć wychylenia nosa z domu ;-)

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    Cichy: tak, często polecam negatyw.pl
    uuu. to kicha bo o strona Cichego to www.negatyw.org

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    Ja często mam stracha, że ktoś mi da w pysk albo będzie chciał zabrać aparat... Ostatnio miałem wielką ochotę sfotografować w nocnym autobusie chłopaka, który siedział 1,5m ode mnie...ale bałem się...i ciągle gapiłem się na niego ukradkiem... Chłopak miał świetną twarz, duże ciemne oczy i poważną minę, do tego mdłe światło, atmosfera nocnego transportu...Ty byś strzelił tak po prostu ??
    Ja też tak mam, raczej tak jak pisze Adamek - trzeba ćwiczyć w tłumie albo strzał z biodra ;-)

Pozdr
    Artur
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 13-01-2007 o 00:15
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu

Domyślnie

ups...o właśnie .org ale jak widać trafili, gdzie trzeba soorki, jestem dziś po pierwszym dniu pracy po urlopie, więc wybaczcie

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Teo , ja mam podobne uczucie co do robienia zdjec ludziom , nie to ze sie boje , bo nawet jak mi pozuja to czegos mi jest brak , wiec wybralem inny temat i owiele bardziej mi on pasuje

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

teo: tak, ja bym raczej zrobił.
    ale to rzeczywiście kwestia podejścia.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu

Domyślnie

adamek: OK, więc next time zrobię to z zimną krwią Wiele zdjęć straciłem już przez ten wewnętrzny strach. Chyba czas zajrzeć mu w oczy... Może nie są wcale takie straszne...

Tak BTW wstąpiłem dziś do EMPIKu i przeczytałem wywiad z Piotrem Janowskim (GW) pt. "Czy fotoreportaż umarł?" - no i chyba umarł... W każdym razie podobno fotoreportażyści chwytają teraz za kamery....filmowe A pamiętacie Marię Zbąską ? Kiedyś głośne nazwisko, "nadzieja polskiego fotoreportażu"...a kto dziś o niej pamięta ?? Smutne to wszystko...
    Chyba urodziłem się o jakieś 60 lat za późno...

Miasto
    Poznań

Domyślnie

e tam, to takie gadanie.
    takie polskie zrzędzenie.
    a 5 klatek i ludzie związani z agencją tam tam?
    a krzysztof miller z gw?
    a anna bedyńska z gw?
    a piotr małecki?
    a (w zasadzie cały ;] ) Instytut Twórczej Fotografii w Opavie?
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    tu tu

Początki nałogu

Domyślnie

Być może to "polskie zrzędzenie", fakt. Ale większość Dużych nazwisk dzisiaj to ludzie, którzy startowali wiele lat temu. Ludzie, którzy znali się z "drugiego obiegu". Pamiętają smak gazu CS i zomowskie pały. Myślę, że dzisiaj start nie jest już taki prosty... Chyba, że kogoś bawi prasówka newsowa albo migawki do Faktu - ale to przecież nie ta liga. Kogo stać dzisiaj na naprawdę rzucenie wszystkiego i zaangażowanie się w temat ?? Czy może jednak możliwy jest jakiś kompromis między komercją a robieniem czegoś z polecenia własnego serca ??

Miasto
    Poznań

Domyślnie

a czy Ty czytasz co ja piszę????
    ITF człowieku.
    stamtąd się wywodzą min: Mariusz Forecki, Grzegorz Dembiński i Kubą Dąbrowski. Z powodzeniem dorzuciłbym tutaj także Jarka Jaworskiego z naszego forum.

A jak chodzi o komprosim między komercją a działalnością własną... no to zawsze był z tym kłopot.
    większość malarzy umarła w biedzie.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    tu tu

Początki nałogu

Domyślnie

no dobra, z tym gazem i pałami to miałem na myśli bardziej ludzi z GW
    Foreckiego poznałem kiedyś przy okazji takiego małego seminarium dot. fot. prasowej zorganizowanego w Zamku kilka lat temu. Fajny facet generalnie.
    Fajnie byłoby móc pokazać komuś takiemu od czasu do czasu swoje kawałki i dostać kilka kopniaków w dupsko na zachętę....
    A śmierć w biedzie mnie nie przeraża I tak trzeba umrzeć, więc nie ma o czym gadać

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wilda to pikus czesto tu robie ale kiedys wybralismy sie focic na Debcu i wyladowalismy w kibolskim brze ala Gierek to byla jazda nawet jakie fotki jeszcze sa heh

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów