Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: [Ian Cameron] - krajobrazy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikie_001 Zobacz posta
    alez oczywiscie ze nie masz racji...
    na tym forum jest kilkaset osob, ktorym sie wydaje ze maja warsztat (lub go maja), a ktore nigdy takich zdjec nie zrobia, bo ich tam nie bedzie.
    na swiecie jest kilkaset tysiecy (niewazne tysiecy/milionow) fotografow, ktorzy tam byli i jakos nie widac porownywalnych chocby efektow...
    W dobie fotografii cyfrowej nawet kompletny laik metoda prob i bledow (bo to akurat nic nie kosztuje) moze dojsc do calkiem interesujacych rezultatow, pod warunkiem ze bedzie miec mozliwosc przebywania w "fotogenicznym" miejscu.
    **** jas. wyjdz to sie przekonasz. (nie mam tu oczywiscie zadnych uwag do Twoich mozliwosci i umiejetnosci - po prostu wyjscie nie wystarczy - zycze oczywiscie takich i lepszych efektow)
    a to co odroznia ftografika/fotografa (Jak to zwal tak to zwal) od przecietnej jest umiejetnosc uzyskania powtarzalnych rezultatow przede wszystkim na materialach odwracalnych......
    to umiejetnosc uzywania swiatlomierza(?, pomiar strefowy?) ale to juz _tylko_i_az_ technika (nie wiem jak jest w praktyce, strzelam)

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zachecam kiedys do wycieczki na plener z dobrym, doswiadczonym landszafciarzem. skulony ogon po porownaniu zdjec z wyjazdu bedzie dobra nauczka, zeby wiecej durnot nie wypisywac
    ooo wlasnie
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie da sie robic dobrych zdjec zza biurka i klawiatury, w cieniu dywagacji na temat przewagi N nad C, czy tez przewagi swiat tych nad tamtymi....
    to jest ogolna prawda, ze dobrych zdjec sie nie zrobi teoretycznym, za przeproszeniem, pieprzeniem, tylko trzeba wziac aparat i cwiczyc.

ale nic nie stoi na przeszkodzie miec troche zaintersowan technicznych. byle nie mieszac onanizmu sprzetowego z fotografia i odwrotnie
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar mikie_001
    Miasto
    na wsi....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    na swiecie jest kilkaset tysiecy (niewazne tysiecy/milionow) fotografow, ktorzy tam byli i jakos nie widac porownywalnych chocby efektow...
    moze nie kazdy musi sobie cos udowadniac publikujac swoje prace w internecie, na forach w szczegolnosci - nie wiem - gdybam tak sobie.....

**** jas. wyjdz to sie przekonasz. (nie mam tu oczywiscie zadnych uwag do Twoich mozliwosci i umiejetnosci - po prostu wyjscie nie wystarczy - zycze oczywiscie takich i lepszych efektow)
    po co mam wychodzic? zeby mnie wiatr przewrocil
    poza tym slepo nie eksperymentuje wiec o czym mam sie przekonac

to umiejetnosc uzywania swiatlomierza(?, pomiar strefowy?) ale to juz _tylko_i_az_ technika (nie wiem jak jest w praktyce, strzelam)
    swiatlomierza tez, choc raczej chodzilo mi o robienie takich zdjec, ktrych pozniej nie trzeba mozolnie obrabiac w PSie czy tez innym programie graficznym, ktore sa doskonale takie jakie sa - jakie wyszly z aparatu - stad mowa o diapo - tu wiele wypacykowac sie nie da - tu widac kunszt lub chalture.... swiatlo, kadr... wiesz o czym mowie
    Pozdrawiam, Michal

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.

Domyślnie

... wiesz o czym mowie
    wieem, w gruncie rzeczy myslimy o tym samym
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów