Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Wycofanie z produkcji 400/5,6 L. Czego można się spodziewać?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie Odpowiedź z "Pstryka"

Otrzymałem odpowiedź z "Pstryka" na temat wycofania tego szkła z produkcji. Według nich sprawa wygląda następująco:
    1) "obiektyw ten od kilku lat nie jest oferowany przez Canona w Europie";
    2) "...w ostatnim czasie zainteresowanie tym szkłem bardzo spadło (nie dziwię się - przy ich cenach!), wynika to głównie z jego niezbyt dobrej współpracy z korpusami cyfrowymi" (słyszał ktoś o tym?);
    3) "w/g Canon Polska obiektyw nie jest produkowany"
    I co wy na to?

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Wedlug mojej wiedzy, takze z Canona w Irladii, to szklo nie jest juz produkowane od 15 mc. Stany magazynowe sa wysprzedawane jedynie teraz. Amen

Zdrowko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ornitolog Zobacz posta
    2) "...w ostatnim czasie zainteresowanie tym szkłem bardzo spadło (nie dziwię się - przy ich cenach!), wynika to głównie z jego niezbyt dobrej współpracy z korpusami cyfrowymi" (słyszał ktoś o tym?);
    Tjaaa zawsze można dorobić teorię do rzeczywistości. Szkoda tylko że Panowie z Pstryka nie pofatygują się zobaczyć za ile można to szkło kupić w necie zamiast tworzyć idiotyczne teorie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ornitolog Zobacz posta
    I co wy na to?
    To akurat bzdura z moim 30D dziła świetnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moregun Zobacz posta
    ... 400L z(błąd)tanieje szybko ale bedzie dostepna dłuższy czas - to jest L-ka najlepszy obiektyw do ptaków
    jest jeszcze kilka trochę lepszych do ptaków, jaśniejszych i dłuższych, 400 akurat nie jest jakoś powalająca, chyba, że do wróbli na balkonie ;-)
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    jest jeszcze kilka trochę lepszych do ptaków, jaśniejszych i dłuższych, 400 akurat nie jest jakoś powalająca, chyba, że do wróbli na balkonie ;-)

Ale ze względu na mała wage i szybki AF jest powszechnie uznawane za najlepsze do fotografowania ptaków w locie

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    Pewnie że jest ich więcej, tylko które z nich jest w podobnej cenie do 400/5.6 i ma zalety wymienione przez poprzednika? Bo większość ma cenę prawie przyzwoitego samochodu i przeciętny amator-hobbysta raczej nie bardzo może sobie na nie pozwolić.

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    przeciętny amator-hobbysta raczej nie bardzo może sobie na nie pozwolić.
    w Polsce

Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusz11 Zobacz posta
    w Polsce
    No nie zupełnie. Na zagranicznych forach też ludziska wzdychają do tych armat - choć napewno odsetek posiadających do wzdychających jest nieporównywalnie większy . A tak swoją drogą to analizowałem ostatniu z pewnym jegomościem przy piwku wszystkie za i przeciw i w sumie wyszło że aż tyle plusów te monstery nie mają.

Na minus jest to że :

-Jest co nosić i nie wszędzie się z tym wejdzie.
    -bez statywu ani rusz i czasmi zanim się rozłożesz to model zwieje. '
    -trzeba obrabować bank żeby kupić
    -fotografuje się z wiekszej odległości więć ilość powietrza między obiektywem a celem jest więkasza co negatywnie wpływa na ostrość to ostatnie jest dośc kontrowersyjne ale faktycznie opinie takie pojawiają sie w sieci

Dyskusja jednak była prowadzona w trakcie nieustannego zwiekszania się pozoimu chmielu w organiżmie więc nie zaprzeczam że mogliśmy się zagalopować w osądach

Wkażdym bądź razie biorąc pod uwage te wszystkie w/w negatywne cech oraz inne nie wymienione tu " wewnętrzne FUJ'e " chciałbym być posoadaczem takiej lufy

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Wkażdym bądź razie biorąc pod uwage te wszystkie w/w negatywne cech oraz inne nie wymienione tu " wewnętrzne FUJ'e " chciałbym być posoadaczem takiej lufy
    Dokładnie Ja po chwili zabawy 500/4IS stwierdziłem że to chyba nie dla mnie (nawet abstrahując od $$$)... ale jakby tak ktoś sprezentował... hmm ;-)

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów