Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Wycofanie z produkcji 400/5,6 L. Czego można się spodziewać?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Obys mial racej, choc ja o wycofaniu go slysze od kilku lat.
    Jesli jedyne zrodlo to ten polski sklepik, to znaczy, ze bzdura.
    A nawet jesli pokaza wreszcie cos w zamian, to zwykle tych
    starych nie "wycofuja"...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A czy masz o tym wycofaniu informację z jakiejś angielskojęzycznej strony (najlepiej Canona) - bo w polskich sklepach ta informacja już była dobre 2 lata temu i nie bardzo była potwierdzona z innych źródeł..

Pozdrawiam
    Artur
    Edit: Snowboarder mnie ubiegł ;-)
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Własnie ta informacja o wycofaniu z produkcji jest już od dawna ale tylko w polskich sklepach internetowych ( ja osobioście widziełem ją na fotonet.pl )
    Prawdopodobnie nawet jak wersja z IS wyjdzie to od razu nie wycofają bez IS tak jest z 70-200 2,8 i 4,0 ktre w obu wersjach istniej z IS i bez IS.
    To że potaniały 4,0 na rynku wtórnym to sprawa chwilowa bo częśc ludzisk napaliło się na IS w nowym szkle i chcą zmienić więc sprzedają na gwałt.
    Sytuacja unormować się powinna niebawem . Co do 400 to mam wersje bez IS i powiem szcerze że jakoś nie jestem do końca przekonany że zamieniłbym ją na IS szczególnie przy konieczności dopłaty ( niestety ciążą na mnie niemiłe doświadczenia odnoścnie przesiadek z 300 4,0 L na 300 4,0L IS )

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W Canon USA nadal jest w ofercie i nawet obecnie (jak prawie na wszystko) z rabatem:
    http://www.usa.canon.com/consumer/co...categoryid=154
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Wysłałem zapytanie do Canon Polska. Ciekaw jestem co odpowiedzą (jeżeli w ogóle!) Te rabaty są zastanawiające, czyżby chcieli opróżnić magazyny?

Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

nie sądze teraz kupe szkieł jest objetych rabatami:

tutaj masz liste: http://www.the-digital-picture.com/R...s-Reviews.aspx

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie Odpowiedź z "Pstryka"

Otrzymałem odpowiedź z "Pstryka" na temat wycofania tego szkła z produkcji. Według nich sprawa wygląda następująco:
    1) "obiektyw ten od kilku lat nie jest oferowany przez Canona w Europie";
    2) "...w ostatnim czasie zainteresowanie tym szkłem bardzo spadło (nie dziwię się - przy ich cenach!), wynika to głównie z jego niezbyt dobrej współpracy z korpusami cyfrowymi" (słyszał ktoś o tym?);
    3) "w/g Canon Polska obiektyw nie jest produkowany"
    I co wy na to?

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Wedlug mojej wiedzy, takze z Canona w Irladii, to szklo nie jest juz produkowane od 15 mc. Stany magazynowe sa wysprzedawane jedynie teraz. Amen

Zdrowko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ornitolog Zobacz posta
    2) "...w ostatnim czasie zainteresowanie tym szkłem bardzo spadło (nie dziwię się - przy ich cenach!), wynika to głównie z jego niezbyt dobrej współpracy z korpusami cyfrowymi" (słyszał ktoś o tym?);
    Tjaaa zawsze można dorobić teorię do rzeczywistości. Szkoda tylko że Panowie z Pstryka nie pofatygują się zobaczyć za ile można to szkło kupić w necie zamiast tworzyć idiotyczne teorie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ornitolog Zobacz posta
    I co wy na to?
    To akurat bzdura z moim 30D dziła świetnie

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów