Obys mial racej, choc ja o wycofaniu go slysze od kilku lat.
Jesli jedyne zrodlo to ten polski sklepik, to znaczy, ze bzdura.
A nawet jesli pokaza wreszcie cos w zamian, to zwykle tych
starych nie "wycofuja"...
Obys mial racej, choc ja o wycofaniu go slysze od kilku lat.
Jesli jedyne zrodlo to ten polski sklepik, to znaczy, ze bzdura.
A nawet jesli pokaza wreszcie cos w zamian, to zwykle tych
starych nie "wycofuja"...
A czy masz o tym wycofaniu informację z jakiejś angielskojęzycznej strony (najlepiej Canona) - bo w polskich sklepach ta informacja już była dobre 2 lata temu i nie bardzo była potwierdzona z innych źródeł..
Pozdrawiam
Artur
Edit: Snowboarder mnie ubiegł ;-)
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Własnie ta informacja o wycofaniu z produkcji jest już od dawna ale tylko w polskich sklepach internetowych ( ja osobioście widziełem ją na fotonet.pl )
Prawdopodobnie nawet jak wersja z IS wyjdzie to od razu nie wycofają bez IS tak jest z 70-200 2,8 i 4,0 ktre w obu wersjach istniej z IS i bez IS.
To że potaniały 4,0 na rynku wtórnym to sprawa chwilowa bo częśc ludzisk napaliło się na IS w nowym szkle i chcą zmienić więc sprzedają na gwałt.
Sytuacja unormować się powinna niebawem. Co do 400 to mam wersje bez IS i powiem szcerze że jakoś nie jestem do końca przekonany że zamieniłbym ją na IS szczególnie przy konieczności dopłaty
( niestety ciążą na mnie niemiłe doświadczenia odnoścnie przesiadek z 300 4,0 L na 300 4,0L IS )
W Canon USA nadal jest w ofercie i nawet obecnie (jak prawie na wszystko) z rabatem:
http://www.usa.canon.com/consumer/co...categoryid=154
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Wysłałem zapytanie do Canon Polska. Ciekaw jestem co odpowiedzą (jeżeli w ogóle!) Te rabaty są zastanawiające, czyżby chcieli opróżnić magazyny?
nie sądze teraz kupe szkieł jest objetych rabatami:
tutaj masz liste: http://www.the-digital-picture.com/R...s-Reviews.aspx
Otrzymałem odpowiedź z "Pstryka" na temat wycofania tego szkła z produkcji. Według nich sprawa wygląda następująco:
1) "obiektyw ten od kilku lat nie jest oferowany przez Canona w Europie";
2) "...w ostatnim czasie zainteresowanie tym szkłem bardzo spadło (nie dziwię się - przy ich cenach!), wynika to głównie z jego niezbyt dobrej współpracy z korpusami cyfrowymi"(słyszał ktoś o tym?);
3) "w/g Canon Polska obiektyw nie jest produkowany"
I co wy na to?
W!
Wedlug mojej wiedzy, takze z Canona w Irladii, to szklo nie jest juz produkowane od 15 mc. Stany magazynowe sa wysprzedawane jedynie teraz. Amen
Zdrowko
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner