Rzeczywiscie, na zdjeciach pomimo zmniejszonej rozdzielczosci i kompresji widac lekka asymetrie w ostrosci. Masz gdzies wrzucone na sieci oryginaly?
Jesli masz mozliwosc sprawdz inny egzemplarz. Nalezy jednak pamietac, ze przewaznie (szczegolnie w zoomach, ale dotyczy to takze stalek) ktorys z rogow bedzie troche gorszy od pozostalych; co wiecej, czasem zalezy to do ogniskowej (i niekoniecznie jest to ktorys z koncow ). Na duzych przeslonach rogi z reguly sa kiepskie, jesli zatem zalezy Ci na ostrosci w calym kadrze warto szkielko przymknac; natomiast dla motywow z mala glebia jakosc w rogach przewaznie nie ma kluczowego znaczenia.
EOS 350D :: PowerShot G3
EF-S 10-22mm :: EF-S 17-85mm :: EF 70-200mm f4L :: EF 50mm 1.8 II :: Tamron 19-35mm :: EF-S 18-55mm II
420EX + StoFen :: Velbon Sherpa 750R
waflar.deviantart.com
Zaku.. a parametry fotek??
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Zapomniałem dodać parametry.
Body 350D, ISO 800, zdjęcia wykonane z ręki czasy rzędu 1/100 s, przesłona 2.8.
Ostrośc ustawiana na końcuówke napisu canon, mianowicie NONz lewej strony obiektywu.
Ostatnio edytowane przez Zaku ; 14-01-2007 o 18:52
40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX
A na co ostrosc ustawiales bo wesz.. sa fragmenty ostre sa i nie. Wiec wolalbym wiedziec na co kierowales. Bo moze masz FF albo BB? i stad niezadowolenie?
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje