Witam,
Najprawdopodobniej przerabialiście ten temat już wielokrotnie, ale może raz jeszcze...
Chcę kupić jakiś jasny zoom do D20 w zastępstwie kita. Co możecie mi doradzić. Cena nie jest najważniejsza, acz ....
Witam,
Najprawdopodobniej przerabialiście ten temat już wielokrotnie, ale może raz jeszcze...
Chcę kupić jakiś jasny zoom do D20 w zastępstwie kita. Co możecie mi doradzić. Cena nie jest najważniejsza, acz ....
Nikonowska wersja 20D
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
To co? Przenosic do "Sprzet fotograficzny - inne" ?Zamieszczone przez Pszczola
![]()
To jest jasny, dobry zoom. I nie do D20 a 20DZamieszczone przez Piotr Rz.
![]()
Sigma 18-50 f/2.8 tylko najpierw warto potestować zanim się kupi bo Coni miał już problem z tym szkłem podpiętym do 20D - http://canon-board.info//viewtopic.php?t=2230 . Chyba trafił walnięty egzemplarz.Zamieszczone przez Piotr Rz.
Optycznie szkło ma dobre opinie, a zakres zooma niemal identyczny z kitem. No i jasne![]()
Wybaczcie za brak precyzji. Oczywiście chodzi o Canona 20D. Słyszałem i czytałem różne opinie na temat tej Sigmy. Dobre i złe. Dlatego jako praktycy z doświadczeniem podpowiedzcie jakie do owej sigmy mogą być alternatywne propozycje. Widzę, że część z was ma Tamrona. Czy to dobre szkiełko, czy zaważyły względy finansowe przy jego wyborze? I pytanie ostatnie. Czy "L-ki" w konfrontacji z tą proponowaną Sigmą i Tamronem wypadają o niebo lepiej czy jest to konfrontacja porównywalna (oczywiście wiem, że są b. solidnie wykonane).
eLki? daj spoqj.. nie warto.. wszystko inne bedzie lepsze![]()
Zamieszczone przez Czacha
czy ktoś się pytał o jakość wykonania
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pozdrawiam
OT - cytrynki rox![]()