Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Axa, Link4 - polisy auto na telefon, a może jednak tradycyjnie u agentów

Domyślnie Axa, Link4 - polisy auto na telefon, a może jednak tradycyjnie u agentów

Pytania do klientów Axy i Link4:
    Axa mocno reklamuje swoje "produkty ubezpieczeniowe na telefon" i ogólnie elektroniczne kanały dostępu. Ale kiedy poprosiłem o możliwość przesłania e-mailem do nich dokumentów, to okazało się, że nie ma takiej możliwości...!!!
    A co będzie przy ewentualnej likwidacji szkody - to już strach nawet pomyśleć.
    Ciekawe jakie macie doświadczenia z Link4? Ta firma działa trochę dłużej od Axy.
    Jak w tej firmie wygląda proces likwidacji szkód - od przyjazdu rzeczoznawcy do wypłaty odszkodowania?
    Ile się czeka na przybycie na miejsce zdarzenia i czy sprawnie
    potem załatwiają wszystkie formalności, a także czy terminowo wypłacają odszkodowanie?
    Ostatnio Link4 reklamuje wysoką jakość swoich usług - czyżby w obawie przed
    utratą dotychczasowych niezadowolonych z poziomu usług klientów?
    Jakie macie doświadczenia z innymi ubezpieczycielami i którą firmę możecie polecić na podstawie Waszych osobistych doświadczeń?

Coś już napisał

Domyślnie

Podobno masakra. Nie wiem na ile to prawda, ale Link4 ma najwiecej spraw z niezadowolonymi klientami...
    Ostatnio edytowane przez gregor40 ; 11-01-2007 o 11:09

Domyślnie

Koleżanki mojej żony w zeszłym roku ubezpieczyły się w Link4 i niestety zaraz potem miały jakieś wypadki/kraksy/stłuczki. Wszystkie totalnie narzekają na obsługę powypadkową, wycenę napraw, itp. itd. Ale może to nie jest reguła...tylko taki swoisty zbieg okoliczności(!).
    Ja, jak do tej pory, nie narzekałem na Wartę i PZU - tam miałem likwidowane szkody. Czasem dla przyspieszenia wypłaty odszkodowania trzeba było w PZU wykonać jakiś lekko "szantażujący" telefon, ale generalnie spoko.
    Ostatnio edytowane przez strus_pedziwiatr ; 11-01-2007 o 11:16

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ubezpiecz polise w http://www.das.pl/ i problem z glowy. Wiecej tutaj: http://forum.motocyklistow.pl/index....62481&hl=link4
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    Ubezpiecz polise w http://www.das.pl/ i problem z glowy. Wiecej tutaj: http://forum.motocyklistow.pl/index....62481&hl=link4
    Fajnie - takie ubezpieczenie od wadliwego działania normalnego AC/OC/NW-
    cytat ze strony D.A.S.:

Kogo chroni D.A.S.?

- właścicieli i kierowców pojazdu, którego dotyczy umowa
    - wszystkie osoby przewożone w pojeździe zgodnie z przepisami
    - wszystkie osoby upoważnione do kierowania pojazdem

Jakie koszty pokrywa D.A.S.

- w przypadku konieczności zaangażowania adwokata lub radcy prawnego koszty jego wynagrodzenia i koszty procesu
    - opłaty sądowe
    - należności biegłych wezwanych przez sąd
    - koszty podróży ubezpieczonego na rozprawy, na których jego obecność jest obowiązkowa
    - koszty strony przeciwnej, które należy pokryć na podstawie orzeczenia sądu
    - koszty egzekucji związane z jednym tytułem wykonawczym

D.A.S. pokrywa koszty i wydatki związane z ochroną prawną do wysokości 30.000 złotych.

Dodatkowo oferujemy - w celu uniknięcia aresztu - kaucje do wysokości 30.000 zł (w kraju 15.000 zł) w formie nieoprocentowanej pożyczki.

Ochrona prawna obejmuje swym zakresem Europę oraz wszystkie państwa leżące w basenie Morza Śródziemnego
    ------------------
    Tylko czy ktoś już korzystał z ich usług i może ich polecić?

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

poczytaj ten drugi link
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    poczytaj ten drugi link
    Tyle mogłem odczytać z drugiego linku:
    Link który zaprowadził cię do tej strony jest zły lub nieaktualny.
    Przepraszamy, wystąpił błąd. Jeśli nie jesteś pewny jak używać tej opcji lub nie wiesz dlaczego wystąpił błąd, spróbuj poszukać w plikach pomocy.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ubezpieczenie od kiepskiego ubezpieczenia... fajnie A jak sie mozna ubezpieczyc od problemow z ubezpieczeniem ubezpieczenia?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Naprawde sa odpowiedniejsze fora do dyskusji na temat ubezpieczen samochodow . Zamykam.

Uprawnienia umieszczania postów