Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Jaki adapter pod dandeliona?

Dopiero zaczyna Awatar katonczyk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja się podlacze pod temat - mam przejsciowke + dandelion (kupione juz razem) i wszystko dziala ok, ostrzy dobrze, potwierdzenie dziala itd. ale problem mam z zakladaniem obiektywu z nalozona przejsciowka. Tzn o ile zwykly obiektyw canona wklada sie "luzno" tzn tak naprawde dwoma palcami mozna wsunac w (przekrecic) na miejsce, az zaskoczy zatrzask, to obiektywy z ta przejsciowka musze niemalze "na sile" przekrecac - tzn jest o wiele wiekszy opor, ale jak juz wskoczy na miejsce to wszystko dziala ok. mam 350d. Czy to moze powodowac jakies problemy pozniej? Nie wiem, wyrobienie tych sprezynek czy cos (chodzi mi o te "luki" po wewnetrzej stronie metalowej obreczy na body). Moze panikuje, ale chcialbym wiedziec.
    Sprzęcior: Mózg 10 bilionów neuronów | Oczy - AllNatural -1,5 dioptrii | Ręce - sztuk dwa, pięciopalczaste

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Ja mam dwie przejsciowki i jedna zapina sie "na siłe" druga luzno. Zależy od body chyba bo w moim 300d obie luzno sie zapinają, a u kumpla ciasno ta z dandelionem. Oba body to 300d
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CoNic Zobacz posta
    Co do ceny to mogę wysłać PM z kwotą :-) Co do tego jaka to wersja to nie mam zielonego pojęcia. Ciekawi mnie tylko jedno i może ktoś to będzie potrafił wytłumaczyć. Jaki wpływ ma dandelion na ostrzenie przy jakiejś konkretnej przysłonie, skoro pomiaru ostrości dokonuje puszka, a dandelion tylko ją oszukuje, że jest podpięty do niej obiektyw EF?
    Ciekawi Cie jako uzytkownika czy jako sprzedawce? Sprawa wyjasniona jest na forum M24. Cene prosze wyslij. Czekam.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Ja ostatnio zakupiłem takowy adapter od kolegi Propiego za 220 złociszy z przesyłką. Mocuje się do mojego 300D z lekkim oporem ale bez kópotów.Potwierdzenie dział świetnie z posiadanym Jupiterem 3,5/135 aczkolwiek jest to wersja dandeliona która działa do przysłony 5,6.Powyżej potwierdzenie nie działa ale nie jest to problem bo w przypadku Jupitera który nie posiada automatycznej przysłony ostrzę i tak na pełnej dziurze a następnie domykam.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników dandelionów :grin:
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Ja ostatnio zakupiłem takowy adapter od kolegi Propiego za 220 złociszy z przesyłką. Mocuje się do mojego 300D z lekkim oporem ale bez kópotów.Potwierdzenie dział świetnie z posiadanym Jupiterem 3,5/135 aczkolwiek jest to wersja dandeliona która działa do przysłony 5,6.Powyżej potwierdzenie nie działa ale nie jest to problem bo w przypadku Jupitera który nie posiada automatycznej przysłony ostrzę i tak na pełnej dziurze a następnie domykam.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników dandelionów :grin:
    To jeszcze napisz czy on jest zielony czy nie. Nie wiem, nowe czy stare sa na zielonej plytce drukowanej.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Domyślnie

Z tego co wiem to wygląda to tak:

Pierwsza wersja dandelionów z Rosji była na zielonej płytce drukowanej.
    Druga wersja jest na płytce czarnej, działa do f=8

Zielona płytka od Propiego chyba nie jest z Rosji tylko z HongKongu

Domyślnie

Silwe masz PW

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

podepnę się pod wątek ze swoim pytaniem.
    chodzi o adapter z już przytwierdzonym dandelionem:
    http://www.allegro.pl/item219048350_...ostrosci_.html

co o tym sądzicie? czy warto za 228,22 kupić od razu adapter z potwierdzeniem ostr. czy lepiej osobno i samemu zmontować/przykleić?
    pozdrawiam

Coś już napisał Awatar matmak
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

jeśli zależy Ci na bezproblemowym zakupie i dobrym adapterem z dandelionem to polecam Ci tego sprzedawce z naszego forum (enter - sam u Niego kupowałem)

Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matmak Zobacz posta
    jeśli zależy Ci na bezproblemowym zakupie i dobrym adapterem z dandelionem to polecam Ci tego sprzedawce z naszego forum (enter - sam u Niego kupowałem)
    dziękuję za radę, skorzystałam i nie żałuję. bardzo pomocny, życzliwy sprzedawca. tak więc pozdro dla entera

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów