-
Początki nałogu
dorzucę cos o dandelionach z innej beki - mi, przy próbie poprawienia elektroniki (która była przyklejona 2 stronną mocną taśmą klejącą na gąbko-piance) żeby puszka ją widziała (bo coś nie kontkaowało) udało się.. złamać ją na pół.
cóż.. złożyłem toto i przkleiłem obok siebie na tej gąbce i..
..działa ;D
wiec- nie bójmy się połamanych dandelionów
-
-
Bardzo stary temat, ale podłączę się.
Dandelion (stary typ) + 350d, obiektyw Pentacon 50/1.8.
Już mam wątpliwości, czy on współpracuje z 350d, bo w żadnym trybie nie potwierdza. Jedyne co mam to Error01 po zwolnieniu migawki, a ze dwa razy wyszedł Error99. Przysłona cały czas pokazuje 00.
-
Odp: Jaki adapter pod dandeliona?
Ostatnio zauwazylem cos dziwnego w adapterach, czego nie zauwazylem wczesniej, a manuali uzywam od dawna. Podpinam pod adapter PK-EF np. manualne 50/2, wpinam do analoga i gdy uzywany jest CHIP mam zawsze niedoswietlenia. Gdy lekko wykrece szklo, aby zerwac polaczenie z chipem pomiar swiatla dziala idealnie. Natomiast gdy robie to samo z cyfra, mam dokladnie odwrotnie - z chipem idealnie naswietlone, bez - zawsze niedoswietlone 
Ktos zauwazyl cos takiego? Wczesniej mialem takze M42 z chipem i z analogiem takze zawsze niedoswietlalo (eos 500, elan 2, eos 300).
-
Odp: Jaki adapter pod dandeliona?
Witam,
Tak, oczywiście - przeczytaj np tu: http://www.canon-board.info/dla-pocz...4/index14.html (od posta #131)...
Jakiego dandeliona używasz - zwykłego czy programowalnego?
Pozdrawiam, Alex
Uprawnienia umieszczania postów