Witam wszystkim. Jestem posiadaczem od pół roku aparatu PowerShot A540. Na początku wszytko działało ok. chodzi dokładnie o transfer danych do komputera. Niestety system mi padł w kompie i musiałem zrobić reinstalację wszystkiego łącznie z sterownikami i programami do obsługi aparatu. No i problem się zaczoł. Na początku było tak że po podpięciu aparatu do kompa od razu aparat się przestawiał na automatyczny transfer danych i zapalała si niebieska kontrolka odpowiadająca za to. Natomiast teraz, oczywiście zaznaczam że od tamtego moment żadne ustawienia w aparacie nie zostały zmienione, komputer wykrywa aparat i nic więcej się nie dzieje ani aparat się automatycznie nie przełonczał na transwer danych ani ta niebieska kontrolka się nie zapala. Jedyny sposób jaki teraz został kopiowania danych do komputera to wchodzenie w ustawienia aparatu na komputerze i ręczne kopiowanie. Nie mam pojęcia co może by przyczyną tego zjawiska. Sprawdziłem wszystko o czy piszą w instrukcji o błędach i usterkach i nic z tego nie wyszło. Proszę o pomoc lub jakąś wskazówkę. Nadmienię jeszcze że używam systemu Windows XP bez Sp.![]()