Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Problem z aparatem PowerShot A540

zbych33
    Guest

Domyślnie Problem z aparatem PowerShot A540

Witam wszystkim. Jestem posiadaczem od pół roku aparatu PowerShot A540. Na początku wszytko działało ok. chodzi dokładnie o transfer danych do komputera. Niestety system mi padł w kompie i musiałem zrobić reinstalację wszystkiego łącznie z sterownikami i programami do obsługi aparatu. No i problem się zaczoł. Na początku było tak że po podpięciu aparatu do kompa od razu aparat się przestawiał na automatyczny transfer danych i zapalała si niebieska kontrolka odpowiadająca za to. Natomiast teraz, oczywiście zaznaczam że od tamtego moment żadne ustawienia w aparacie nie zostały zmienione, komputer wykrywa aparat i nic więcej się nie dzieje ani aparat się automatycznie nie przełonczał na transwer danych ani ta niebieska kontrolka się nie zapala. Jedyny sposób jaki teraz został kopiowania danych do komputera to wchodzenie w ustawienia aparatu na komputerze i ręczne kopiowanie. Nie mam pojęcia co może by przyczyną tego zjawiska. Sprawdziłem wszystko o czy piszą w instrukcji o błędach i usterkach i nic z tego nie wyszło. Proszę o pomoc lub jakąś wskazówkę. Nadmienię jeszcze że używam systemu Windows XP bez Sp.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wszystko jest do zrobieniaa w konfiguracji oprogramowania. Musisz zaznaczyc ze po podlaczeniu ma kopiowc ci do moich obraazow - bez przycisku szybkiego kopiowaania. W tej 2 ikonce obok ZoomBrowsera wszystko sie ustsawia.

zbych33
    Guest

Domyślnie

Dzięki za podpowiedź mor_feusz spróbuje poszperać i ustawić.

zbych33
    Guest

Domyślnie

No i dalej klapa. Nic nie pomogło i nic nie mogę zmienić w ustawieniach transferu. Wygląda to tak jakby komputer wykrywał aparat ale nie dostawał z niego sygnału zwrotnego i programy komunikacji aparat z komputerem się nie otwierają. Aha no i ta niebieska kontrolka odpowiadająca za transfer lub drukowanie w aparacie ani mrugnie. No i jeszcze zdjęcia jakoś ręcznie mogę skopiować ale nagrane krótkie filmiki już nie mogę wszystko się wiesza i komputer staje albo wyświetla jakieś błędy. Pomocy nie chcę uciekać się do ostateczności w postaci serwisu.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Postarj sie zainstalowac soft na innym kompie (np u kolegi) i bedziesz wiedzial ze jest OK. Jesi tak to pewnie cos w systemie wejdz na www.driveragent.com (zainstaluj ActiveX) i zobacz moze cos nie tak z kontrolerem USB. daj znac to zaassm odpowiednie sterowniki i wrzuce np na wrzuta.pl albo gdzie chcesz (chcac zainstlowc update musisz placic) kolega z prcy zawsze mial problemy i zaplacil (nielimitowwana ilos kompow) tak wiec dal paru ludziom login (zreszta firmowy) pomoc moge

Uprawnienia umieszczania postów