Strona 13 z 24 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 234

Wątek: 17-40L czy 17-50, a moze inne?

Domyślnie

Witam,

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Jak nie kupie teraz Canona to przez najblizszy czas bede musial jedynie o nim pomarzyc, a jak kupie to w czerwcu pojde z nim na porod rodzinny i zrobie takie zdjecia ze powala na kolana ludzi z branzy, zostane zauwazony. Dostane wiele propozycji, bede robil super zdjecia... I cala moja swietlana przyszlosc zacznie sie od Canona za jedyne....
    Chyba za bardzo utknela mi w glowie reklama I___.
    Nie chcę się czepiać, ale żeby zdjęcie "powalało", to trzeba czegoś więcej niż tylko obiektywu za 2,5 tys. zł. Albo inaczej: nawet taki obiekyw nie gwarantuje dobrych zdjęć, co najwyżej dobre pod względem technicznym. Zdjęcie musi mieć w sobie to "coś", przykuwać uwagę, wzbudzać emocje, wzruszać itp.

A tak BTW: czy do takich zastosowań jak poród rodzinny 17-40 nie jest za ciemny?

Robert

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Witam,
    Nie chcę się czepiać, ale żeby zdjęcie "powalało", to trzeba czegoś więcej niż tylko obiektywu za 2,5 tys. zł. Albo inaczej: nawet taki obiekyw nie gwarantuje dobrych zdjęć, co najwyżej dobre pod względem technicznym. Zdjęcie musi mieć w sobie to "coś", przykuwać uwagę, wzbudzać emocje, wzruszać itp.
    A tak BTW: czy do takich zastosowań jak poród rodzinny 17-40 nie jest za ciemny?
    Robert
    Reklama mowi ze wystarczy miec.....
    Nie wiem czy akurat ten obiektyw nadaje sie na porod, ale jak bede go mial to zabiore go ze soba, w koncu dzieci nie rodzi sie w piwnicy. Zreszta o czym ja mowie... pewnie mnie wyniosa.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Witam,

Robert
    Dokładnie

Mysle ze jakos Tamrona w zupelnosci by mi wystarczyla, ale kiedy trafie na sztuke z najmniejszym bledem AF ? Robilem troche Tamronami z Minolta i generalnie bylem zadowolony z jakosci optycznej ale slabiutko bylo w sytuacjach gdzie byl potrzebny szybki AF. Na dodatek mam wade wzroku i chcialbym jednak powierzyc celnosc obiektywowi.
    Po Twoim poscie zaczolem sie znowu zastanawiac czy nie warto jednak kupic Tamrona ????????????????
    Myślę, że żaden obiektyw nie jest wstanie Ci tego zagwarantować w 100%.

I tak czytajac ten watek, dochodze do wniosku, ze chyba nigdy nie podejme decyzji co do wyboru szkla, mimo ze jest powalajaca roznica cenowa, nie ma sie co oszukiwac.
    Jak nie kupie teraz Canona to przez najblizszy czas bede musial jedynie o nim pomarzyc, a jak kupie to w czerwcu pojde z nim na porod rodzinny i zrobie takie zdjecia ze powala na kolana ludzi z branzy, zostane zauwazony. Dostane wiele propozycji, bede robil super zdjecia... I cala moja swietlana przyszlosc zacznie sie od Canona za jedyne....
    Chyba za bardzo utknela mi w glowie reklama I___.
    Proszę cię - niejedna osoba już udowodniła że kitem można zrobić lepsze zdjęcia niż niejedną Lka - tylko trzeba wiedzieć jak.
    Marzyć nie ma o czym bo nie jest to a ni dobre światło ani zakres - no chyba, że chodzi o czerwony Pasek
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 12-04-2007 o 00:06
    5D + L

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    (...)
    Mażyć nie ma o czym bo nie jest to a ni dobre światło ani zakres - no chyba, że chodzi o czerwony Pasek
    Wiesz ja uważam, że marzyć zawsze warto. Jak by myśleć na tej zasadzie to wszystko można zochydzić.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz ja uważam, że marzyć zawsze warto. Jak by myśleć na tej zasadzie to wszystko można zochydzić.
    Ale ortograffff .
    Nie zupełnie - ja marzę ale nie koniecznie o tym szkle
    5D + L

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale ortograffff .

Nie zupełnie - ja marzę ale nie koniecznie o tym szkle
    Ale nie mówiłem o Twoich marzeniach.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Płock

Domyślnie

Napisałem maŻyć stąd moje

Ale nie mówiłem o Twoich marzeniach.
    A tak mi się wydawało.
    5D + L

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Napisałem maŻyć stąd moje
    :grin:
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Proszę cię - niejedna osoba już udowodniła że kitem można zrobić lepsze zdjęcia niż niejedną Lka - tylko trzeba wiedzieć jak.
    Marzyć nie ma o czym bo nie jest to a ni dobre światło ani zakres - no chyba, że chodzi o czerwony Pasek
    A ja Cie prosze o nie porownywanie kita do eLki. Coz z tego ze mozna zrobic podobne zjecia. Trabantem tez mozna smigac.
    W sumie chodzilo mi o wybor taniego i nie stwarzajacego problemow sklepu a znow zaczela sie polemika. Chyba bez potrzeby.
    Mysle ze wybor spowoduje ze zycie stanie sie prostrze i spadnie mi z glowy problem przypadkowego bledu AF.

Miasto
    Płock

Domyślnie

A ja Cie prosze o nie porownywanie kita do eLki. Coz z tego ze mozna zrobic podobne zjecia. Trabantem tez mozna smigac.
    W sumie chodzilo mi o wybor taniego i nie stwarzajacego problemow sklepu a znow zaczela sie polemika. Chyba bez potrzeby.
    Mysle ze wybor spowoduje ze zycie stanie sie prostrze i spadnie mi z glowy problem przypadkowego bledu AF.
    Przecież ja Cię na tamiego nie namawiam - zrobisz jak uważasz.
    Wspomniałem o kicie , bo taka jest prawda - szkło samo zdjęcia nie zrobi w dodatku dobrego.
    Też życzyłbym sobie aby ta Lka był jaśniejsza i z lepszym zakresem - sam bym kupił o czym też już wspominałem(Żadne szkło nie jest bardzo dobre gdy jest w pełni otwarte, więc przymykając Tamrona o jedną przysłonę mamy F4 w Lce robi sie 5.6 - jednak w razie potrzeby w Tamrnie mamy F 2,8(i to bardzo dobre) w Lce niestety już nie.).
    Pozdrawiam

Ps.Odnośnie trabanta - wole jechać z dobrym kierowcą Trabantem niż w fajtłapą Ferrari
    5D + L

Strona 13 z 24 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów