Pokaż wyniki od 1 do 10 z 234

Wątek: 17-40L czy 17-50, a moze inne?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ctz Zobacz posta
    Matsil wyślij mi proszę jakieś sample, najlepiej portrety (na twarzach najłatwiej ocenić mi ostrość) sp3gos@wp.pl. Pomoże mi to ocenić macanego wczoraj C17-40.
    powinieneś już mieć coś na skrzynce
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Przeczytalem chyba wszystkie odpowiedzi i dochodze do wniosku ze parzyste przemawiaja za kupnem tamrona, nieparzyste - canona.
    Takiego zamieszania w glowie nie mialem od dluzszego czasu. Czym wiecej czytam to0 bardziej chce miec canona, nawet kosztem kupienia na raty, ale jak brac pod uwage posty z dobrymi opiniami na zecz tamrona? W koncu roznica w cenie jest dosc znaczaca, a do chaltur z kitem nie wsykocze.
    W zeszlym sezonie pracowalem na M 7D z Tamronem 17-35/2.8-3.5 z logiem M, przy AF w centrum kadru ostrzyl czasami w kosmosie i nie oszalamial swoja szybkoscia, ale napewno byl lepszy od sigmy 18-50/2.8, ktora wogole miala BF.
    Dobrze by bylo przed zakupem Tamrona sprawdzic dana sztuke, jak sobie radzi przy f=2.8 i obydwu koncach na wiekszych odleglosciach niz 1 metr, ale gdzie polecilibyscie jakis sklep w Warszawie? Moze ktos moglby mnie oswiecic jakims namiarem ? Moze gielda ? I czy lepiej kupowac z gwarancja podbita przez polskiego dystrybutora ?

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Przeczytalem chyba wszystkie odpowiedzi i dochodze do wniosku ze parzyste przemawiaja za kupnem tamrona, nieparzyste - canona.
    Takiego zamieszania w glowie nie mialem od dluzszego czasu. Czym wiecej czytam to0 bardziej chce miec canona, nawet kosztem kupienia na raty, ale jak brac pod uwage posty z dobrymi opiniami na zecz tamrona? W koncu roznica w cenie jest dosc znaczaca, a do chaltur z kitem nie wsykocze.
    W zeszlym sezonie pracowalem na M 7D z Tamronem 17-35/2.8-3.5 z logiem M, przy AF w centrum kadru ostrzyl czasami w kosmosie i nie oszalamial swoja szybkoscia, ale napewno byl lepszy od sigmy 18-50/2.8, ktora wogole miala BF.
    Dobrze by bylo przed zakupem Tamrona sprawdzic dana sztuke, jak sobie radzi przy f=2.8 i obydwu koncach na wiekszych odleglosciach niz 1 metr, ale gdzie polecilibyscie jakis sklep w Warszawie? Moze ktos moglby mnie oswiecic jakims namiarem ? Moze gielda ? I czy lepiej kupowac z gwarancja podbita przez polskiego dystrybutora ?

Polecam FOTOIT, kupowałem u nich 90% sprzętu - 100% satysfakcji i możesz negocjować ceny. Jak nie bierzesz faktury, to można naprawdę sporo wynegocjować.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    powinieneś już mieć coś na skrzynce
    Już odebrałem, dziękuję Ci bardzo . Jakość zdjęć miodzik, widocznie macany przeze mnie C17-40 nie był najostrzejszy, w sobotę sprawdzę inne. Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów