Witam
Nigdy nie mysłałem że dam kiedyś taki temat ale cóż stało się - nie potrafię sam dokonać wyboru.
Od nie całego roku posiadam tamrona 17-50 i teraz skożystałem z okazji że znajomy jechał do ameryki i kupił mi tam canona 17-40. I miałem zobaczyć co mi bardziej będzie pasować i jeden z nich sprzedać.
Mój aparat co canon 40d. Fotografuje od niedawna śluby no i jak zawsze jakieś imprezki rodzinne. Robie też zdjęcia na przeróżne konkursy fotograficzne dla młodzieży (mam 19 lat). Posiadam jescze canona 50mm 1.8 oraz canona 70-200 f/4L. Stał może ktoś kiedyś przed takim dylematem co wybrać??
Za tamronem przemawia światło i szerszy zakres ogniskowych a za canonem jakość wykonania, lepsza jakość zdjeć, krycie pełnej klatki (posiadam analoga któego bardzo żadko używam). Mój tamron był wybierany spośród kilku i jest bardzo celnym egzemplarzem, a jeszcze canon na 17 mm trafia w punkt ale na 40 ma lekki front focus.
Głównie nastawiam się na śluby - zaczyna mi to dobzre wychodzić i chcę ciągnąć ten wątek w życiu przynajmniej do znalezienia jakiejść dobrej pracy po studiach. Bardzio prosił bym o jakieś wskazówki w wyborze.
Z góry wielekie dzięki.
P.S. wiem że jest wiele wątków na forum o tych obiektywach ale nie ma nigdzie takiej styuacji jak u mnie - chodzi głównie o śluby