Strona 14 z 24 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 234

Wątek: 17-40L czy 17-50, a moze inne?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Przeczytalem wszystkie posty i mnie zmrozilo. Ja akurat (tak mi sie dotychczas wydawalo) nie mialem dylematu co do L itp. Majac 300D z kitem, nadarzyla sie okazja taniej zmiany puszki na 30D. Chce do niej wlasnie tego Tamrona. Opinia jest raczej taka ze od kita bedzie na 100% lepszy. Fotografuje amatorsko dla przyjemnosci, onanista sprzetowym tez nie jestem.
    POczytalem i wychodzi ze Tamron oprocz ostrosci i swiatla to jest w ogole do d..y. CZy uwazacie ze do amatorskiej fotografii wystarczy ?
    przez 3 lata kit wystarczal - wybor podyktowany kosztami. teraz tez patrze na nie i jestem w stanie zaopatrzyc sie w 30D i wlasniego TAmiego.

a tu jeszcze jedno pytanie gdzie w sieci lub sklpeach na terenie Polski mozna tanio dostac Tamiego ? Moge prosic o namiar jesli nie na forum to na priv.
    Grzegorz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez g_w Zobacz posta
    Przeczytalem wszystkie posty i mnie zmrozilo. Ja akurat (tak mi sie dotychczas wydawalo) nie mialem dylematu co do L itp. Majac 300D z kitem, nadarzyla sie okazja taniej zmiany puszki na 30D. Chce do niej wlasnie tego Tamrona. Opinia jest raczej taka ze od kita bedzie na 100% lepszy. Fotografuje amatorsko dla przyjemnosci, onanista sprzetowym tez nie jestem.
    POczytalem i wychodzi ze Tamron oprocz ostrosci i swiatla to jest w ogole do d..y. CZy uwazacie ze do amatorskiej fotografii wystarczy ?
    przez 3 lata kit wystarczal - wybor podyktowany kosztami. teraz tez patrze na nie i jestem w stanie zaopatrzyc sie w 30D i wlasniego TAmiego.

a tu jeszcze jedno pytanie gdzie w sieci lub sklpeach na terenie Polski mozna tanio dostac Tamiego ? Moge prosic o namiar jesli nie na forum to na priv.
    Spokojnie Tamron wystarczy nawet więcej niż dla amatora . Może zapytaj Cichego aczkolwiek nie zawsze odpowiada na PW.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

A czy do tego canona konieczny jest filtr SLIM czy wystarczy tzw. zwykly gruby?
    Mowie o jakiejs ochronie UV.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

W połączeniu z 30D nie jest konieczny slim.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

darko79
    Guest

Domyślnie

A gdzie to poczytales, ze Tamron oprocz ostrosci i swiatla to jest w ogole do d..y. To przeciez brednie i banialuki. Obiektyw jest swietny.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darko79 Zobacz posta
    A gdzie to poczytales, ze Tamron oprocz ostrosci i swiatla to jest w ogole do d..y. To przeciez brednie i banialuki. Obiektyw jest swietny.
    Jak poczytasz dokładniej to forum (i nie tylko) to właściwie o większości szkieł można znaleźć taką opinię .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jak poczytasz dokładniej to forum (i nie tylko) to właściwie o większości szkieł można znaleźć taką opinię .
    Z ust (klawiatury) mi te słowa wyjąłeś.

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ... Może zapytaj Cichego aczkolwiek nie zawsze odpowiada na PW.
    Potwierdzam na PW możesz nie doczekać się odpowiedzi szybciej będzie przez GG o telefonie nie wypominając.

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

donaldzie 7000 mam do Ciebie prośbę:
    czy możesz opisać wrażenia po porównaniu ostrości Twojego "super" kita i nowozakupionej 17-40 ?
    [ jeśli nie chcesz nie odpowiadaj, nie zdziwię się ]

ja po "nabyciu drogą kupna" swojej eli byłem z tego porównania zadowolony, kit szczególnie na brzegach był dużo gorszy (ostrość), pochwaliłem się tym na forum i otrzymałem odpowiedź, że pewnie mam walniętego kita (?!)
    o innych cechach nie ma co pisać, kit w całej reszcie przegrywa z kretesem;

jeśli się zdecydujesz na odpowiedź to dzięki;
    jeśli nie to trudno

pozdrawiam
    lepsze jutro było wczoraj

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LemonR Zobacz posta
    Potwierdzam na PW możesz nie doczekać się odpowiedzi szybciej będzie przez GG o telefonie nie wypominając.
    Bez przesady, mi zawsze Cichy odpowiadał na PW tego samego dnia
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Strona 14 z 24 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów