Strona 12 z 24 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 234

Wątek: 17-40L czy 17-50, a moze inne?

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Panowie, a może trzeba powiedzieć tak - jak ktoś zarabia na fotografii to niezawodny (i szybki) autofocus jest cechą bardzo ważną.... Tylko który jest bardziej niezawodny w świetle testów np. na optyczne ? Zawodowiec może i musi wydać na sprzęt więcej niż amator, któremu zakup się nie zwróci ... No, ale będąc amatorem - gdybym miał duże możliwości finansowe na zakup sprzętu oczywiście kupił bym 5D + szkło Canona (jakie, to inna sprawa).

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Jesli zaczynasz zarabiac na fotografii to nie wydasdz wszystkich pieniedzy ktore masz bo przyslowiowego garnka szkla nie wlozysz.
    Ale, jak piszesz, ale ...no wlasnie gdybym mial duze mozliwosc ....
    Za ponad miesiac mam rozpoczecie sezonu, wiec cos kupic trzeba, kwestia tylko dobrego przygotowania sie do przeprowadzenia testow w sklepie.

siemi
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris75 Zobacz posta
    hmm chyba zle zrozumiales mojego posta, pytam sie jak nagrac sobie kilka sztuk do przetestowania przed wyborem? Z 17-40 L jest to jak czytam szczegolnie wazne.
    Panowie, od dłuższego czasu miałem podobny dylemat jak wielu z was. Postanowiłem zainwestować w 17-40 i nie żałuje. Pękło pare zł, ale przynajmniej jest 100% satysfakcji. Co do znalezienia dobrej sztuki, to z własnego doświadczenia mogę potwierdzić, że warto przerzucić kilka sztuk, żeby wybrać tą najlepszą. Moim jednak zdaniem nie jest to kwestia samego obiektywu w sensie, że jeden jest lepszy lub gorszy od innego - ale raczej spasowania go do body. Ja przymierzałem do mojego 400D kilka sztuk i jeden z nich się wybitnie wyróżniał ! Innym problemem jest znalezienie odpowiedniego sklepu, gdzie mają na półce więcej niż jeden..

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siemi Zobacz posta
    Panowie, od dłuższego czasu miałem podobny dylemat jak wielu z was. Postanowiłem zainwestować w 17-40 i nie żałuje. Pękło pare zł, ale przynajmniej jest 100% satysfakcji. Co do znalezienia dobrej sztuki, to z własnego doświadczenia mogę potwierdzić, że warto przerzucić kilka sztuk, żeby wybrać tą najlepszą. Moim jednak zdaniem nie jest to kwestia samego obiektywu w sensie, że jeden jest lepszy lub gorszy od innego - ale raczej spasowania go do body. Ja przymierzałem do mojego 400D kilka sztuk i jeden z nich się wybitnie wyróżniał ! Innym problemem jest znalezienie odpowiedniego sklepu, gdzie mają na półce więcej niż jeden..
    Dlatego w Warszawie polecam sklep FOTOIT. Chłopcy bardzo konkretni, znają się na rzeczy i kitu nie wciskają. Mają pełną szafę gratów, więc można sobie potestowac.
    Z moim egzemplarzem było tak, że kupując go nawet nie miałem przy sobie aparatu, więc ciężko było cokolwiek sprawdzic :-). W domu okazało się, że obiektyw jest bardzo O.K.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

A firme fotomedia lub w allegro canon-optyka ktos zna? Jak oni podchodza do ogladaczo-testerow?
    Chcialbym w przyszlym tygodniu wybrac sie do stolicy i cos pomacac przed kupnem.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    A firme fotomedia lub w allegro canon-optyka ktos zna? Jak oni podchodza do ogladaczo-testerow?
    Chcialbym w przyszlym tygodniu wybrac sie do stolicy i cos pomacac przed kupnem.
    bez problemów ,można sprawdzać, bierzesz sprzęt i idziesz na świeże powietrze testować, z wymianą tez nie bylo problemów, polecam
    Heniek

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Dzieki za informacje.
    Ja chyba juz zdecydowalem sie na Canona, mimo ze jeszcze miesiac temu postanowilem po bardzo dlugich namyslach kupic Tamrona, coz wszystko sie zmienia, nawet decyzje.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Dzieki za informacje.
    Ja chyba juz zdecydowalem sie na Canona, mimo ze jeszcze miesiac temu postanowilem po bardzo dlugich namyslach kupic Tamrona, coz wszystko sie zmienia, nawet decyzje.
    No bo wybór oczywisty nie jest. Jakość optyczna Tamrona w każdym razie tego nie ułatwia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No bo wybór oczywisty nie jest. Jakość optyczna Tamrona w każdym razie tego nie ułatwia.
    Ja męczę tamrona od niedawna.
    Mimo pewnych niedogodności jakość tego szła przy F2,8 wiele wynagradza.
    Więc wybór jak na razie z mojej strony nie padł na tamiego ze względu na cenę - bo lubię kupować czasem później ale lepsze zabawki, lecz ze względu na zakres i na światełko.
    Na razie się sprawdza - jak długo nie wiem ( ach ten gwiżdżący AF )
    5D + L

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Mysle ze jakos Tamrona w zupelnosci by mi wystarczyla, ale kiedy trafie na sztuke z najmniejszym bledem AF ? Robilem troche Tamronami z Minolta i generalnie bylem zadowolony z jakosci optycznej ale slabiutko bylo w sytuacjach gdzie byl potrzebny szybki AF. Na dodatek mam wade wzroku i chcialbym jednak powierzyc celnosc obiektywowi.
    Po Twoim poscie zaczolem sie znowu zastanawiac czy nie warto jednak kupic Tamrona ????????????????
    I tak czytajac ten watek, dochodze do wniosku, ze chyba nigdy nie podejme decyzji co do wyboru szkla, mimo ze jest powalajaca roznica cenowa, nie ma sie co oszukiwac.
    Jak nie kupie teraz Canona to przez najblizszy czas bede musial jedynie o nim pomarzyc, a jak kupie to w czerwcu pojde z nim na porod rodzinny i zrobie takie zdjecia ze powala na kolana ludzi z branzy, zostane zauwazony. Dostane wiele propozycji, bede robil super zdjecia... I cala moja swietlana przyszlosc zacznie sie od Canona za jedyne....
    Chyba za bardzo utknela mi w glowie reklama I___.

Strona 12 z 24 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów