Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Canon 5D + 10-22 = problem.

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nemeo.... 24mm na 5D to jest szerszy kąt niż 17mm na 20D. Mam oba body i stanowczo mogę powtórzyć, że 24-105 na 5D w zdecydowanej większości przypadków wystarcza. Tak jak napisał Vitez, 24 mm to już jest dość szeroko, to tyle co 15mm na 20D. Jeżeli potrzebujesz naprawdę szeroko to wtedy podpinasz 17-40L albo.... taką Sigmę 17-35 i masz podobny efekt jak przy 10-22 na 20D. Tyle, że światło jest lepsze co szczególnie widać w tej Sigmie. Ja bym się tego szkła 10-22 pozbył i kupił coś szerokiego na FF. U mnie (stopkę widzisz) praktyka jest taka, że do 20D podpinam sobie tylko 100-400L lub stałkę 50/1.4 (robi wówczas za portret na ślubach) a resztę "jadę" na 5D. W zasadzie nawet przy moim ulubionym spottingu, jeżeli tylko nie wymagam szybkiej serii lub dużej ogniskowej, to też focę tym 5D ostatnio. Coraz częściej z 20D korzysta tylko moja luba no i ... mam na to body coraz więcej chętnych do odkupienia bo jest zadbane i w pełni sprawne. Gdyby nie spotting i mania robienia zdjęć lotniczych to dawno już bym ten korpus sprzedał.
    Pozdrawiam i życzę udanych wyborów.
    Ostatnio edytowane przez MARANTZ ; 12-01-2007 o 18:01
    FOTOINKWIZYTOR

Uprawnienia umieszczania postów