Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: Plecak i laptop...

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Zgadza sie aczkolwiek spokojnie zapakujesz do niego na dol cala swoja stopke
    Dokladnie ..kolejne za za COMPUROVER AW ...

Do dolnej komory pakuje ...

20d+grip lub 5D, 70-200/4, 24-105, 17-40, 50/1,4, 580ex, ST-T2

pozostaje jeszcze górna komora i kieszen na laptopa....

czy cos wiecej jest potrzebne ....? bo wydaje mi sie ze jak zapakujesz sie na maxa.... to odechce ci sie fotografowac... od samego noszenia...

w 2005 przeszedlem Irlandii kawalek z Tamrac Expedition 7 - mial 11kg..... dobrze ze widoki byly na tyle inspirujace bo wyrzucil bym 1/3 sprzetu ....
    a mialem wtedy jeszcze dodatkowo 2 body (350 + 3) , 550ex, 35, 85 - laptopa...databank, filtry COKINa itp....

teraz to zdecydowanei ograniczam... sprzedalem tamraca.... przepakowalem sie w COMPURovera... i jest lepiej....
    Z doswiadczenia wrzuce słowko co do moich 2 wypraw do Japonii... na 1 mialem plecaczek Canona - maly zielony - 300d+3, 17-40,70-200,50 a na 2 - sporo wiecej zelastwa.... z wyprawy nr 1 wrocilem z lepszymi fotkami, mniej zmeczony - na drugiej sie nanosilem sprzetu.. i jak juz dotarlem do celu fotografowania to fun znikal.... i lapy drzaly.....
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

fotomaniak1
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    A tak z ciekawosci... ;-)
    czy jest cos na naszym pieknym rynku, co moze sie rownac (badz byc lepsze) z Lowepro?
    Pewnie, że może. Dobre jakościowo są plecaki i torby Naneu Pro. Większośc ludzi chwali. A i wykończenie jest dobre .

Zablokowany

Domyślnie

Ależ ty lobbujesz fotomaniak. Sorry, ale trudno mi wierzyć w obiektywizm. Zmień chociaż podpis...

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Ależ ty lobbujesz fotomaniak. Sorry, ale trudno mi wierzyć w obiektywizm. Zmień chociaż podpis...
    Hehe dobre nawet nie zauwazylem I ode mnie z Lodzi jest
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Zablokowany

Domyślnie

Znalazłem ciekawostkę. Oto plecak fomei:

http://www.allegro.pl/item156425359_...r_3_tychy.html

a oto produkt point: http://www.allegro.pl/item157028199_...ra_gratis.html

Plecak fomei zwróciłem do sklepu po 3 tygodniach użytkowania. Był niesolidnie wykonany - wykończenie. Teraz chyba wiem czemu....

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    ja myslalem nad Lowepro ale jak macie cos rownie solidnego i trwalego na mysli, to walcie.
    Jesli moge radzi to Lowepro Computrekker Plus AW.
    Wchodza do niego 2 x EOS 1 D, 70-200/2.8 L, 24-70/2.8 L, 16-35/2.8 L, Speedlite 580 EX, 50/1.4, 35/2.0 "jabłuszko" z telewizorem 15,4. W kieszen na klapie, zewnetrzna, wchodzi luzem IBM X41 i jemu pokrewne. Ma wymiary notesu, wiec nie ma najmniejszego problemu.
    Mam tez 5 zapasowych akku do jedynek, duzy i gruby notatnik, dlugopisy, kieszen zapinana na rzepy do kart CF (nie uzywam ale jest), bardzo wygodny pas, dobrze wentylujacy plecy, zapinany na brzuchu.
    Gdy jestes objuczony pelnym pleckiem, ktory wtedy naprawde sporo wazy, to podczas chodzenia ulatwia dzwiganie. Na pokrywie duze "gniazdo" do statywu - Manfrotto 144B (model okolo 10 lat, duzy wchodzi luzem, a boczne uchwyty trzymaja monopoda Gitzo.
    Owa kieszen ma taka sptytna "klapke" na rzepa, ktora jest swietna kieszenia, gdy nie nosisz statywu.

W symbolu jest AW, czyli masz peleryne przeciwdeszczowa, bardzo skuteczna, korej warto uzywac.
    Nawet Lowepro nie robi juz tak nieprzemakalnych toreb i plecakow, jak te sorzed chocby 10 lat, slynne Magnum. Duzo mozna by pisac o starych magnumach, ech...

Zamki odpinaja sie w dwoch kierunkach, solidne rzepy, moze tez made in China ale nie za 5 zl. Nie puszczaj po kilkudziesiecu odpieciach.

Jesli szukasz solidnej ochrony dla sprzetu, swietne wytlumienie, amortyzacja, to Lowepro lub pokrewne firmy, np Tenba, Tamrac, ale nie z najnizszej polki sa dla ciebie.

Opisywany przeze mnie plecak jest duzy, niektorzy uwazaja nawet, ze za duzy, ale za duzego nigdy nie widzialem :grin:

Moim zdaniem nie najlepiej jest usytuowane gniazdo na "laptoka", poniewaz przylega on do plecow. Nic sie nie dzieje, laptop jest caly, choc podrozuje z nim od dwoch lat i to czesto po 2, 3 tygodnie non stop, czesto w ekstremalnych warunkach.

Nie nadaje sie do codziennje reporterki, ale do niej zaden plecak nie nadaje sie. To tego sluza torby, kabury.

O ile moge ardzic, to nie kupuj wynalzkow made in china malo znanych lub nieznanych firm, poniewaz zaoszczedzisz dzis kupujac opisywanego przez kogos "Fo..." cos tam, by za rok lub dwa kupic nastepny.

Za lowe zaplacisz nawet 2 razy wiecej ale masz spokoj na 10 lat, bo tyle wytrzmuja u mnie torby i plecaki, bardzo ostro eksploatowane.

Nie ma idealnych rozwiazan, ale to, co proponuje Lowepro w swoich produktach, jest bliskie idealu.

Aaaa...nie jestem przedstawicielem tej firmy, nie mam z nia nic wspolnego, poza tym, ze uzywam ich sprzet.

Nastepne, nie w kolejnosci, sa; Tenba, Tamrac, Domke.
    Jesli uzywasz sprzetu intensywnie, to nie kupuj wynalazkow. Sprzet wart czesto kilkadziesiat tysiecy, bo tyle wart jest plecak z zawartoscia, nie moze byc opakowany w byle szmate, ladna, ale szmate. Chyba, ze nie szanujesz siebie i sprzetu.

Ze stopki wynika, ze pare zlotych wydales na sprzet, wiec nie zaluj 500, czy nawet 800 zl.

To tyle! W tej chwili wiecej nie pamietam. Gdy sobie cos przypomne, to napisze :smile:
    wawak
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

Coś już napisał
    Miasto
    Gostyn

Domyślnie

to ja jeszcze dodam ze lowepro ma wieczysta gwarancje

pozdrawiam Tomek

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tcyprian Zobacz posta
    to ja jeszcze dodam ze lowepro ma wieczysta gwarancje
    Chyba wszystkie "nosidelka" w tym przedziale cenowym ja posiada

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

a czy do COMPUROVER AW wejdzie na górę jakaś stałka 400mm?
    Canon 855D + 8-200mm f4

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fyrste Zobacz posta
    a czy do COMPUROVER AW wejdzie na górę jakaś stałka 400mm?
    Szacujac na podstawie dlugosc szkla vs wysokosc gornej komory:
    - 400 5.6L i 400 4.0 DO wejda pionowo
    - 400 2.8 IS L i 400 2.8 L wejda na ukos

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów