Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 77

Wątek: Problem z kompem! POMOCY informatycy!!

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Dla ciekawostki podam co napisał mi kolega informatyk:

taki błąd wyskoczył mi ostatnio jak padł dysk, możliwe że brakło prądu i komp się wyłączył w nieodpowiednim momencie kiedy zapisywał dane do pewnego obszaru na dysku i teraz padła partycja z windą
    jak się komp jeszcze uruchamia to dobrze
    sprawdzić trzeba dysk
    następnie trzeba sprawdzić pamięci RAM programem memtest+
    bo wygląda to też na pamięć

A więc jak widać, zdania są podzielone ;-)
    Bo taki bluescreen najczesciej spowodowany jest jakims niedomaganiem dysku. Dlatego w pierwszym poscie bez zastanowienia palnalem, ze to HDD. Na szczescie sie mylilem

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Bo taki bluescreen najczesciej spowodowany jest jakims niedomaganiem dysku. Dlatego w pierwszym poscie bez zastanowienia palnalem, ze to HDD. Na szczescie sie mylilem
    wedle moich doswiadczen dysk najrzadziej jest przyczyna takiego kwiatka. Mialem juz kilka takich screenow i wszystkie dotyczyly awarii badz konfliktu sprzetowego ale nigdy dysku.
    Dodam tylko ze w przypadku 99/100 problemów z komputerem nie trzeba reinstalować windy co oczywiście jest najpopularniejszym panaceum na wszelkich "fachowych" forach.
    Generalnie wole spedzic 3 dni nad szukaniem rozwiazania niz poswiecic caly dzien na instalacje wszystkiego od nowa. Nawet jak pisze o instalacji windy od nowa to mi dreszcze przechodzą
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 10-01-2007 o 15:28

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    wedle moich doswiadczen dysk najrzadziej jest przyczyna takiego kwiatka.
    Jak widac posiadamy rozny bagaz doswiadczen Wszystkie blescreeny jakie obserwowalem mialy cos wspolnego z dyskiem (oczywiscie na roznych komputerach).

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

No i komputerek... padł

Ale patrzę akurat na stronę z driverami i się okazuje, że dwa dni temu zrobili update. Także ściągam to i zobaczę czy coś zadziała.

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

spawdz wentyle, docisnij ramy i grafe. czasem grafa potrafi platac figle. te kable od monitorow coraz grubsze a sledzie jakie byly takie sa....

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Już sprawdzałem powyższe rzeczy. Najprawdopodobniej to wina uaktualnień Windowsa i sterowników karty graficznej. Już zrobiłem update sterów i jak na razie znowu działa. Zobaczymy jak długo
    Jeśli znowu coś się posypie to już od razu robie reinstalkę Windy. A jak to nie poskutkuje to serwis - zostało mi rok gwarancji.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Jeśli znowu coś się posypie to już od razu robie reinstalkę Windy.
    A ja jak mi sie cos sypie to robie restore z backupu (mniej wiecej co miesiac backup, trzymam 6 ostatnich).

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Od następnego razu posłucham Twoich rad. Teraz nie ma co robić backup'u bo nie wiadomo czy wszystko jest ok. Narazie działa

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dokładnie taki błąd mi wyskakiwał, gdy bratu instalowałem dysk SATA na płycie z RAIDem jakies dwa lata temu. Dysk to Maxtor 80Gb, a płyta nie pamiętam ale na nF3. Generalnie pomimo zainstalowania całej masy sterów i update'ów błąd powtarzał się regularnie co kilka dni. Wymieniłem dysk na gwarancji jako wadliwy, ale nowy zachowywał się identycznie. Dopiero rozwiązanie polegające na wymianie dysku na innej firmy poskutkowało. Wyglądało to jak jakiś brak kompatybilności sprzętu.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

U mnie różnica polega na tym, że komputerek chodził sprawnie przez rok - nie dokładałem żadnego hardware. Ot tak zaczęło się coś sypać. Ale na pewno po akcji pt. Windows Update.

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów