Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 77

Wątek: Problem z kompem! POMOCY informatycy!!

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Hmm, a raport z chkdsk gdzie można znaleźć? Sorki za głupie pytanie.
    Ale tak się składa, że chkdsk wykazuje mi 0 błędów na dysku.
    Natomiast jeśli robię 'check for errors' za pomocą O&O Defrag to mi wyskakuje dla partycji C: file system damage(d). Tyle, że nic więcej nie wyświetla.
    Jako tako, zadziałanie później chkdsk'iem z opcją 'automatycznie napraw błędy systemu plików' nie przynoszą rezultatu.

Póki co załączyłem instalację systemu na nowo i na razie doszedł bez zwisa dalej niż poprzednim razem. Ale jeszcze nie skończyłem. Dlatego coś mi zaczyna mówić to co wspomniałeś niżej: że błędy RAMu nie występują zazwyczaj w takich samych odstępach czasu, w takim samym miejscu 'postępu' itd.

PS. Jak pójdę z kompem do serwiu to mam im zabrać te 'screenshot'y' które wstawiłem w tym wątku? Proszę zauważyć, że one się różnią.

Dodatkowo wykluczyłem kwestię sterowników, bo skoro 'cyrki' się dzieją po formacie, podczas instalacji to zakładam, że to nie o to chodzi.
    Dajesz menu start->uruchom->wpisujesz cmd->naciskasz enter->wyskakuje okienko ze znakiem zachety-> wpisujesz chkdsk-> dajesz enter-> robi swoje i wyswietla wyniki

Nie wiem dlaczego defrag wskazuje na bledy, nie wiem co to za bledy, ba nawet nie wiadomo jakiego uzywasz systemu plikow Trudno wiec sie ustosunkowac.

Moim zdaniem powinienes zrobic upgrade biosu ... jak zwykle pewnie plyta posiada najstarsza wersje nie nadajaca sie do niczego. Acha i bron boze nie rob tego pod windowsem
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tez mialem podobne klopoty "podobno" z RAMem... ale bardzo dziwne - wymeczylem te kosci, wrzucalem razem, z osobna, kazda memtestem przejezdzilem tez razem i z osobna i nic - wszystko w porzadku a bluescreeny sie pojawialy. Upgrade biosu - nic nie pomogl. Wymiana ramu na inne - tez nie to. Wymiana plyty glownej - tez nie. Bluescreeny wyraznie wskazywaly na errory komunikacyjne, przerwan itp... w koncu... zmienilem modem Neostrady z wersji USB na sieciowa - jak reka odjal . Ty nie masz neostrady ale moze tez masz modem na USB? Takie po omacku ale tylko opisuje swoje doswiadczenia.

Aha - backup Ghostem mozesz zrobic odpalajac kompa z plyty ghosta (jest bootowalna, przynajmniej moja - ghosta 2003), tylko z obsluga CD , potem katalog support tam jest exec ghosta i smialo mozna restore/backup robic.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Ghost'a to potrafię bo używałem. Nie mogę tylko odpalić tego memtest'a :sad:
    Aha, w tamtym kompie jest karta Wi-Fi. Korzystamy z netu za pośrednictwem AP'ka.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Tez mialem podobne klopoty "podobno" z RAMem... ale bardzo dziwne - wymeczylem te kosci, wrzucalem razem, z osobna, kazda memtestem przejezdzilem tez razem i z osobna i nic - wszystko w porzadku a bluescreeny sie pojawialy. Upgrade biosu - nic nie pomogl. Wymiana ramu na inne - tez nie to. Wymiana plyty glownej - tez nie. Bluescreeny wyraznie wskazywaly na errory komunikacyjne, przerwan itp... w koncu... zmienilem modem Neostrady z wersji USB na sieciowa - jak reka odjal . Ty nie masz neostrady ale moze tez masz modem na USB? Takie po omacku ale tylko opisuje swoje doswiadczenia.

Aha - backup Ghostem mozesz zrobic odpalajac kompa z plyty ghosta (jest bootowalna, przynajmniej moja - ghosta 2003), tylko z obsluga CD , potem katalog support tam jest exec ghosta i smialo mozna restore/backup robic.
    Gdyby to byl modem neostrady blad nie pojawialby sie w trakcie instalacji kiedy urzadzenia usb nie sa jeszcze inicjowane.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Gdyby to byl modem neostrady blad nie pojawialby sie w trakcie instalacji kiedy urzadzenia usb nie sa jeszcze inicjowane.
    Dokładnie na tej samej zasadzie wykluczyłem problem sterowników grafiki.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    A to przepraszam - nie pisalem o problemie podczas instalacji Windows a na juz zainstalowanym systemie. Nie chcialo mi sie reinstalowac wiec walczylem az zwalczylem.

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Ghost'a to potrafię bo używałem. Nie mogę tylko odpalić tego memtest'a :sad:
    Bo memtesta nie tyle się odpala co bootuje..na stronie www.memtest.org masz pliki do ściągnięcia..najłatwiej ściągnąć iso płytki albo obraz dyskietki. Sugeruję iso płytki ...szybciej i łatwiej...potem bootujesz z płytki i czekasz...Polecam ten program..jeśli coś jest nie tak to wywali komunikaty o błędzie :smile:
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

jak mozesz to zmien zasilacz
    jakis czas temy mialem taki sam (podobny ) problem
    komp sie wieszal , wywalalo piekne niebieskie obrazki , sam sie restartowal
    nie kombinowalem bo mam ghosta, stawialem sys od nowa i juz ale 2x dziennie to sie mozna zdenerwowac

po poszukiwaniach winnego poadlo na zasilacz, zmienilem i komp smiga jak nowo narodzony
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

A więc jak się okazuje, komputer nie poszedł jeszcze do serwisu.
    Serdecznie dzięki za pomoc na privie dla tomaj_2.

Po testach RAM'u za pomocą memtest'a okazało się, że RAM jest do wyrzucenia - 132K błędów Jednak przeprowadziłem dodatkowo test na slocie nr 2 i 3. Wynik: 0 błędów Przeleciałem tak kilka razy dla pewności.
    A więc podejrzenie padło na uszkodzony slot nr.1. Wyczyściłem go z kurzu i zapodałem kolejny raz memtest. Tyle, że komp na 1 slocie nawet już nie odpalał. Znowu ta mrugająca dioda ON. A więc podejrzenie przeszło na zasilacz. Jednak po jakimś pół dnia, komputer odpalił normalnie na 1 slocie i wynikiem testu pamięci RAM: jest 0 błędów. Sformatowałem na nowo dysk, postawiłem system, zainstalowałem najnowsze stery dla grafy i płyty głównej. Jak narazie działa bez żadnych zająknięć na slocie nr.1. Oby tak pozostało...

Aha, i jak się okazuje nadal na nowo postawionym systemie nie mogę otworzyć strony www.fredmiranda.com (pisałem już gdzieś o tym). Tak samo na FF jak na IE. Czy może to być w takim razie 'wina' providera??? Dziwne trochę...

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ram można sprawdzić dobrze z poziomu DOS programem goldmemory test trwa 15 min ale 2 -3 krotne przejście daje 99% pewności co do ramu

Ps nie sprawdzaj ramu pod windą !

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów