Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Sigma 18-125 bije Canona klasy L ?

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

... no i zapomniałeś napisać o jakości wykonania
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cychol
    ... no i zapomniałeś napisać o jakości wykonania
    Fakt, jakość wykonania jest najważniejsza. A ja zawsze myślałem, że w fotografii to najważniejsza jest jakość fotografii

[ Dodano: 27 Styczeń 2005 ]
    Cytat Zamieszczone przez sven
    Popatrzcie Panowie na foty robione:
    35/1,4
    85/1,2
    135/2
    300/2,8 is
    400/2,8 is
    600/4 is
    i może jeszcze 24/2,8 tse
    a teraz porównajcie to z tymi wszystkimi sigmami itd.

A Sigma 24-70 mm f/2,8 EX DG MACRO wg Ciebie też jest do bani

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Ja tak trochę o innej Sigmie - 18-50/2.8 DC EX. Mam ją na parę dni do testów - i co do ostrości fotek, to nawet OK, ale winieta - massacra...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow
    Fakt, jakość wykonania jest najważniejsza. A ja zawsze myślałem, że w fotografii to najważniejsza jest jakość fotografii
    A tą fotografią to się zajmujesz amatorsko czy zawodowo? Bo ja akurat amatorsko, ale gdybym z tego żył to bardzo ważne byłoby dla mnie czy relatywnie drogie szkło wytrzyma ze mną 2 lata czy 10 lat.

Cytat Zamieszczone przez Shadow
    A Sigma 24-70 mm f/2,8 EX DG MACRO wg Ciebie też jest do bani
    Do bani to nie, to pewnie bardzo dobre szkło, ale np. problemy z ff/bf to mu sie chyba jednak częściej zdarzają niż L-kom. Arkan coś ostatnio o tym pisał...

A, no i zapomniałem wspomnieć o jakości wykonania

sv
    Guest

Domyślnie

Post dotyczy zdaje się objektywów, a nie jakości zdjęć. Spodziewam się, że jesteś artystą i robisz świetne zdjęcia, ale ja jestem tylko rzemieśnikiem i wolę robić ostre zdjęcia i mieć gwarancję, że objektyw, którym pracuję jest niezawodny.

Nie ma przepisu nakazującego zakupu objektywów klasy "L", tak więc jeżeli jesteś zadowolony z Sigmy, to wszystko jest o.k., a jeżeli ktoś woli elki, to uszanuj jego prawo wyboru.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Post dotyczy zdaje się objektywów, a nie jakości zdjęć. Spodziewam się, że jesteś artystą i robisz świetne zdjęcia, ale ja jestem tylko rzemieśnikiem i wolę robić ostre zdjęcia i mieć gwarancję, że objektyw, którym pracuję jest niezawodny.

Nie ma przepisu nakazującego zakupu objektywów klasy "L", tak więc jeżeli jesteś zadowolony z Sigmy, to wszystko jest o.k., a jeżeli ktoś woli elki, to uszanuj jego prawo wyboru.
    Szanuję, szanuję wogóle już się nie będę odzywał bo 90% forumowiczów to fani L-ek to i tak nikogo nie przekonam
    Poczytaj sobie wątek Obiektywy L, a zrozumiesz o czy mówię

sv
    Guest

Domyślnie

Szanuję, szanuję wogóle już się nie będę odzywał bo 90% forumowiczów to fani L-ek to i tak nikogo nie przekonam
    Poczytaj sobie wątek Obiektywy L, a zrozumiesz o czy mówię
    Czytałem. Tu nie chodzi o przekonywanie kogokolwiek. Każdy samodzielnie podejmuje decyzję i jednemu pasuje Tamron innemu Sigma innemu "L". Nie rozumiem tylko całego tego marudzenia na jakość elek. Jeżeli komuś ta jakość nie odpowiada; wybór jest spory. Ciekawe, że najwięcej o fatalnej jakości elek wiedzą ci, którzy nie bardzo mieli okazję się o tej jakości przekonać

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

Ciekawe, że najwięcej o fatalnej jakości elek wiedzą ci, którzy nie bardzo mieli okazję się o tej jakości przekonać
    Tez to zauwazylem.
    Mam nieodparte wrazenie ze zalatuje tu jakas forma zawisci .....
    Przeciez nikt nie wypisuje co drugi post, ze L-ki sa we wszystkim najlepsze

........... no oczywiscie poza jakascia wykonania

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów