... no i zapomniałeś napisać o jakości wykonania![]()
![]()
![]()
... no i zapomniałeś napisać o jakości wykonania![]()
![]()
![]()
pozdrawiam
Fakt, jakość wykonania jest najważniejsza. A ja zawsze myślałem, że w fotografii to najważniejsza jest jakość fotografiiZamieszczone przez Cychol
![]()
[ Dodano: 27 Styczeń 2005 ]
Zamieszczone przez sven
A Sigma 24-70 mm f/2,8 EX DG MACRO wg Ciebie też jest do bani![]()
Ja tak trochę o innej Sigmie - 18-50/2.8 DC EX. Mam ją na parę dni do testów - i co do ostrości fotek, to nawet OK, ale winieta - massacra...![]()
A tą fotografią to się zajmujesz amatorsko czy zawodowo? Bo ja akurat amatorsko,Zamieszczone przez Shadow
ale gdybym z tego żył to bardzo ważne byłoby dla mnie czy relatywnie drogie szkło wytrzyma ze mną 2 lata czy 10 lat.
Do bani to nie, to pewnie bardzo dobre szkło, ale np. problemy z ff/bf to mu sie chyba jednak częściej zdarzają niż L-kom. Arkan coś ostatnio o tym pisał...Zamieszczone przez Shadow
A, no i zapomniałem wspomnieć o jakości wykonania![]()
![]()
![]()
Post dotyczy zdaje się objektywów, a nie jakości zdjęć. Spodziewam się, że jesteś artystą i robisz świetne zdjęcia, ale ja jestem tylko rzemieśnikiem i wolę robić ostre zdjęcia i mieć gwarancję, że objektyw, którym pracuję jest niezawodny.Fakt, jakość wykonania jest najważniejsza. A ja zawsze myślałem, że w fotografii to najważniejsza jest jakość fotografii
Nie ma przepisu nakazującego zakupu objektywów klasy "L", tak więc jeżeli jesteś zadowolony z Sigmy, to wszystko jest o.k., a jeżeli ktoś woli elki, to uszanuj jego prawo wyboru.
Szanuję, szanuję wogóle już się nie będę odzywał bo 90% forumowiczów to fani L-ek to i tak nikogo nie przekonamZamieszczone przez sven
Poczytaj sobie wątek Obiektywy L, a zrozumiesz o czy mówię![]()
Czytałem. Tu nie chodzi o przekonywanie kogokolwiek. Każdy samodzielnie podejmuje decyzję i jednemu pasuje Tamron innemu Sigma innemu "L". Nie rozumiem tylko całego tego marudzenia na jakość elek. Jeżeli komuś ta jakość nie odpowiada; wybór jest spory. Ciekawe, że najwięcej o fatalnej jakości elek wiedzą ci, którzy nie bardzo mieli okazję się o tej jakości przekonaćSzanuję, szanuję wogóle już się nie będę odzywał bo 90% forumowiczów to fani L-ek to i tak nikogo nie przekonam
Poczytaj sobie wątek Obiektywy L, a zrozumiesz o czy mówię![]()
Tez to zauwazylem.Zamieszczone przez sven
Mam nieodparte wrazenie ze zalatuje tu jakas forma zawisci .....![]()
Przeciez nikt nie wypisuje co drugi post, ze L-ki sa we wszystkim najlepsze![]()
........... no oczywiscie poza jakascia wykonania![]()