Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Sprzet a samolot

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Spokojnie możesz wziąść ze sobą ale statyw napewno do bagażu głównego czyli luk bagażowy. Natomiast pewnie będą kazali pokazywać sobie obiektywy czy nie masz czego w środku, ostatnio w Monachium musiałem siedem obiektywów odbezpieczać z dekielków a przy Zenitarze pan stwierdził, że musi być to bardzo drogie szkło )))
    Sprzęt wożę w CompuTrekkerze AW+ i nie było problemu.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta
    A zonie sie zazwyczaj przyczepia o cos - ostatnio o solniczke metalowa...
    Normalka Mi się zdarzało dla sportu wkładać scyzoryk między obiektywy albo gdzieś w kieszeń plecaka - nigdy złego słowa nie powiedzieli, choć był prześwietlany, a jakże A pilniczek do paznokci... zawsze znajdą

Cytat Zamieszczone przez Mac
    Sprzęt wożę w CompuTrekkerze AW+ i nie było problemu.
    A ja kurcze nie mogę się przemóc, żeby Nature Trekkera wziąć... jednak zawsze jest to uczucie "a co będzie jak się przyczepią"... a ja za mocny w gębie nie jestem ;-)

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Normalka [...] A pilniczek do paznokci... zawsze znajdą
    O pilniczkach to by mozna osobny temat zrobic

Lecielismy w zeszlym roku zaraz po tych rzekomych atakach na Heathrow - wiadomo - kontrole wzmozone, dokladniejsze. Pytalem 5 razy czy wszystkie dziwne rzeczy wpakowala do bagazu rejestrowanego - oczywiscie tak.

Troche sie potem zdziwilem, jak gosc z security wyjal z jej plecaka 'pilniczek', niemal, 30 cm dlugosci. Nawet nie wiedzialem, ze taki ma... :-D

----------------------------------------------------------

Co do alkoholu to nie wiem - nie woze - zawsze 'uzywam' lokalnych .

A papierosow sie nie czepiaja. (No - nie wozilem ilosci hurtowych, ale 2-3 kartony sie zdarzalo).
    5D

Coś już napisał Awatar kazper
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Ja w lecie wiozlem aparat i szkla w CompuTrrekerze na pokladzie (Central Wings) do Shannon.
    Co do papierosów to mieliśmy z moja dziewczyną po 4 kartony bo tyle ponoć można i nie bylo problemów.
    Alkoholu mieliśmy na zamówienie rodaków - ile sie zmieści. Dodam że mój bagaż ważyl 19,8kg a mojej dziewczyny ( ale i tak ja go dzwigalem) 19,6kg.
    Fajki poszly na handel i auto z wypożyczalni sie zwrócilo.
    Powodzenia.
    kazper

Uzależniony

Domyślnie

grudzien 2006:

lotnisko edinburgh - po rentgenie nic nie mowili przeszlo gladko (pakuje do toploadera lowepro a to z kolei do plecaka), czepili sie tylko 330ml wody mineralnej, wiec big lyk i wypilem na ich oczach

lotnisko rzeszow (kierunek stansted) - po rtg pan z przerazeniem w oczach pyta sie co to za metalowe przedmioty (moze jakis na szkoleniu byl) wiec mowie ze lustrzanka i obiektywy, no to trzeba bylo wyjac i pokazac, jak zobaczyl to puscil dalej, do tego zdejmowanie takich ******* jak zegarek, pasek i obuwie to wkur****** standard na polskich lotniskach

lotnisko stansted (lot krajowy do edi) - przeszlo gladko, nikt sie o aparat nie pytal, tylko znowu zabawa ze zdejmowaniem butow

najwiecej problemow zawsze robia na polskich lotniskach (wrecz sraja w gacie jak zobacza cos podejrzanego), najlepiej zadzwon do lini lotniczej ktora bedziesz lecial i na lotniska z ktorych bedziesz lecial tam ci udziela najrzetelniejszej informacji

fly high
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Bywalec Awatar viTo
    Miasto
    Kędzierzyn - Koźle

Domyślnie

OK. Dzieki panowie i panie (jak sie zdazyly :]) Mysle, ze informacje ktore dostalem od was sa wyczerpujace, wiec juz nie zawracam wam glowy...
    ps. w planach mialem wziac sobie litrowego tymbarka na podroz ale chyba zrezygnuje ]
    Jeszcze raz dzieki... Pozdr*
    EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
    Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:

Coś już napisał

Domyślnie

Jedna rzecz - warto miec zdjecie na karcie w aparacie.

Mialem komiczna sytuacje raz w Balicach - kazali wlaczyc aparat i pokazac ze dziala.
    Akurat nie milalem pusta karte - wiec cyknlaem fote ( w podloge) - na to podlatuje drugi celnik i ze tu nie wolno robic zdjec. Skasowalem na jego oczach.
    W obiektywy tez mi zagladali. Latam po calej europie,a le takich cyrkow jak w Polsce to nigdzie nie robia

Bywalec Awatar viTo
    Miasto
    Kędzierzyn - Koźle

Domyślnie

ok. to w dzien wyjazdu bede robil zdjecia na lotnisku :] zeby im pokazac ze dziala :-)ale nie wewnatrz tylko np. ze statywu jal laduje samolot
    EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
    Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Odświeże temat bo w niedzielę wybieram się na 2 miechy do Irlandii, tym razem biore ze sobą Computrekkera wypchanego troche sprzętem i laptopem... W tym problem że chciałem go tak jakby ukryć, w sensie nie pokazywać babce przy ważeniu walizek (bo będe miał normalny do luku 15kg i podręczny 10kg)... Lece Ryanairem... Miał już ktoś styczność z czymś takim i jak to zostało potraktowane.
    Scooter w innym wątki pisał: "przejdzie bez problemu....
    niedawno leciałem do Anglii i miałem ze sobą max bagażu, a aprat w plecaku foto wogóle nie był liczony jako bagaż ..."
    Może mi ktoś pomóc bo niechciałbym dopłacać ani tym bardziej zostawiać foto w Polsce... Z góry dzięki za pomoc
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Coś już napisał
    Miasto
    Michigan, USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    A ja kurcze nie mogę się przemóc, żeby Nature Trekkera wziąć... jednak zawsze jest to uczucie "a co będzie jak się przyczepią"... a ja za mocny w gębie nie jestem ;-)
    Spokojnie bierz, nie czepiaja sie! pasuje do wymiarow kabinowki
    Ostatnio polatalem z nim troche tu i tam.

BTW. Jak do tej pory doczepili mi sie jedynie do 500 f4 we Frankfurcie - kiedy upakowalem ja w 40l plecaku North Face-a

--
    marnow

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów