Perqista gra toczy sie o przyslowiowa pietruszke i nikt nie strzela focha. mam prawo wyrazic swoje zdanie a latwiej jest mi dyskutowac o slabych zdjeciach niz o dobrych bo tych nie trzeba reklamowac :-) a to ze napisalem ze nie bede bral juz udzialu w zbiorowym battle no coz drugi raz wzialem udzial w zbiorowce (wczesniej w I ogolnym CB) i uwazam ze wyniki sa lekko wypatrzone (a moze poprostu publika nie dorosla) wole juz zdecydowanie powalczyc na ringu 1vs1. Zreszta powinienes sie cieszyc z mojej decyzji bo nie bede marudzilCiesze sie ze Cichy cos widzial w mojej fotce i jego glos jest dla mnie znaczacy. Perqsista nie przemawia do mnie argument o balaganie w kadrze, efekt Pragi w tle (wlasnie o to chodzilo zeby bylo widac to co dla Pragi najwazniejsze) i centralny kadr (to byla mala barka nie titanic) to rzeczy ktore bym powtorzyl. za bardzo widzisz efekt lampy blyskowej? u mnie na Eizo i na wydruku jest "cukiereczek" - pamietaj ze to byla noc.
Nie dasam sie na nikogo i nikogo nie chce obrazac poprostu jestem w tym temacie lekko przewrazliwiony bo pracuje w zakladzie foto gdzie na okraglo walkujemy te tematy i mamy z nimi do czynienia dlatego tez nie moglem patrzec na smutne minki mlodych czy tez przecietne zdjecie z USC (juz widze pytanie szefa gdzie sie podzial Pan Mlody w kadrze). Zreszta jedna z wypowiedzi uzytkownikow pod zdjeciami glosi cytuje z pamieci "dobre zdjecie w lustrzanym odbiciu". ja tam lustra nie widze! ale po dluzszym wpatrywaniu faktycznie kawalek ramy widac (tzn teraz wiem ze to rama bo ktos zasugerowal) i rodzi sie pytanie "po co w lustrzanym odbiciu ten kadr"?? ja rozumiem standardzik czyli panna mloda malujaca sie przy lustrze ale podpis w lustrze?? zreszta samo zdjecie az sie prosi zeby wrzucis do PSa i pobawic barwami.
jeszcze raz powtorze nie zywie do nikogo urazy i nikogo nie mialem zamiar obrazic. wzialem udzial w konkursie bo chcialem sie sprawdzic na tle innych a wyszlo jak wyszlo. pokazalem nasz konkurs wszystkim na zakladzie i wszyscy patrzyli na zdjecia z politowanie (poza 4-5 ktore naprawde sa OK). nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. CB to forum skupiajace szereg ludzi a kazdy z nas ma inny gust i inne spojrzenie na swiat. Ta dyskusja ma cos w niesc do teamtu. Dyskutujac o zdjeciach uczymy sie je lepiej robic...